CF Moto C-Force 450

cf moto 450 Ekagårdslåda
cf moto 450 Packlåda
cf moto 450 Vindruta
cf moto 450 Plogpaket
cf moto 450 Kimpex Snöplog

CF Moto 450 - en prisvärd fyrhjuling!

Oavsett om du redan har en CF Moto C Force 450 eller funderar på att köpa en så kan det vara bra att vara påläst om modellen. C Force 450 tillverkas i registreringarna Traktor A, Traktor B och Terräng, skillnaderna mellan dessa registreringar kan du läsa om under vår ATV-guide.C Force 450 är väldigt prisvärd och har ett brett användningsområdet som gör fyrhjulingen till en av de populäraste vi säljer. Trots att ATVn “endast” har 450cc klara den de enkla arbeten på gården eller i skogen galant. C Force 450 klarar att dra både ATV-vagnar och att ploga med de mindre plogbladen. Fyrhjulingen kan även transportera slaghacken, flishuggen eller andra tillbehör dit de behövs! Självklart kan den även användas enbart för nöjeskörning!

C Force 450 är en lättkörd fyrhjuling tack vare sin automatiska växellåda och gör att vem som helst kan lära sig att köra den!

Förutom den kraftiga bränsleinsprutade motorn kommer C Force 450 standardutrustad med automatisk växellåda med hög, låg och backväxel samt in och urkopplingsbar fyrhjulsdrift (4WD) & elektronisk diffspärr fram. Dessutom ingår en kraftig frontmonterad elvinsch samt 50mm dragkula med släpvagnskontakt bak. Med vinschen fram kan du enkelt dra dig loss, manövrera ett plogblad eller flytta på timmerstockar och med dragkulan bak kopplar du snabbt på en flak eller timmerkärra.

I denna guide lär du dig detta om CF Moto 450


 • Snabbfakta om ATV CF Moto 450

 • Sprängskisser

 • Manualer

 • Lämpliga Tillbehör - Plog

 • Lämpliga Tillbehör - Hasplåt

 • Lämpliga Tillbehör - Väska

 • Lämpliga Tillbehör - Vindruta


 • Lämpliga Tillbehör - Vinsch Fram & Bak

 • Lämpliga Tillbehör - Förvara

 • Lämpliga Tillbehör - Servicedetaljer

Snabbfakta


 • Generalagent: ATV Sweden

 • Tillverkningsår: 2015 och fram, Uppdaterat Chassi med mera 2023

 • Utföranden / Modellnamn: 450 EFI EPS / 450 EFI / 450 EFI EPS

 • Motorstorlek: 400cc

 • Växellåda: Automatisk, CVT


 • Fyrhjulsdrift: Ja, 2/4WD & Diffspärr Valbart från Styret

 • Bränslesystem: Elektronisk Bränsleinsprutning, EFI

 • Oljevolym Motor: 2,9L

 • Däckstorlek Original: Fram 25x8-12 Bbak 25x10-12

Passande tillbehör till ATV CF Moto C Force 450

CF Moto C Force 450 - PLOG

cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450

Ploga snö med CF Moto C Force 450

Att välja en plog till din C Force 450 kan vara klurigt men här kommer vi att presentera de lösningar som fungerar bäst för just din fyrhjuling.

Vad man ska tänka på när man köper en plog till sin ATV är vilken typ av plogfäste och plogram som passar samt vilken typ av plogblad som man får bäst användning för.

Vi har flera olika typer av plogfästen beroende på vilken plog som ska användas. Det vanligaste är ett modellanpassat plogfäste men det finns även universella fästen som passar bra eller kan modifieras för att sitta bra. Plogfästet kan monteras på din C Force 450 med de medföljande u-klamrarna runt rör-ramen men kan även ibland fästas i de befintliga fästena.

Till C Force 450 fungerar en centermonterad plogram bäst. Plogramen monteras i ett modellanpassat plogfäste som fästs i ramen under fyrhjulingen, ungefär i mitten av underredet. Oftast i höjd med fotplattorna eller precis framför motorn.

Med en centermonterad plogram fördelas vikten mer jämnt över fyrhjulingen vilket gör att påskjutskraften blir större då tyngden på bakhjulen blir större. Detta gör att du kommer att känna att du har bra kontroll när du plogar!

Ifall plogen inte ska användas under vissa delar av året går det enkelt att montera av plogramen tillsammans med plogbladet. Plogfästet kan sitta på plats året runt!

CF Moto C Force 450 - HASPLÅT

cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450

Hasplåt till CF Moto C Force 450

Att ha en hasplåt monterad under din CF Moto 450 gör att du skyddar underredet på din fyrhjuling. Det är lätt att skrapa och förstöra viktiga delar ifall man ofta kör i skogen då stenar och kvistar kan sticka upp där man kör.

På marknaden finns det två olika typer av hasplåtar - plast & plåt. Hasplåten i plåt var det som kom på marknaden först och många utgår från att den är starkast och mest tålig. Nuförtiden finns det många bra hasplåtar i plast som skyddar underredet på din CF Moto 450 lika bra, eller i vissa fall bättre, än en hasplåt i plåt. Det finns risk att plåten bucklar sig medan hasplåten i plast är så solid att den står ut med det mesta.

Väska till CF Moto C Force 450

cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450
Väska till CF Moto C Force 450
En väska till din CF Moto 450 är verkligen att rekommendera och du behöver du aldrig känna att du åker tomhänt från hemmet! Det finns många olika ATV-väskor på marknaden och de fyller olika funktioner beroende på vad du är ute efter. Det finns både frammonterade och bakmonterade väskor som fästs i lastracket på CF Moto 450.

Dom frammonterade väskorna brukar vara lite mindre på höjden och där går det inte att förvara hjälmar exempelvis utan passar bättre för att förvara verktyg eller dylikt.

De bakmonterade väskorna kommer i en större variation och brukar vara lite större. I dom kan du få plats med hjälmar, dessa väskor kan man också låsa så hjälmarna kan ligga där tryggt förvar. Det finns även de bakmonterade väskorna som har säte vilket gör att passageraren får det bekvämt på turen!

Då CF Moto 450 kan användas till olika ändamål, både på gården, i skogen och för nöjeskörning är det smart att ha en väska monterad för att få plats med exempelvis förstahjälpen-band och lite extra bensin ifall något oväntat händer! Såklart får även termosen och matsäcken plats också!

CF Moto C Force 450 - VINDRUTA

cf moto 450
cf moto 450
cf moto 450

Vindruta till CF Moto C Force 450

Att ha en vindruta monterad på sin ATV CF Moto 450 är ett behändigt tillbehör! På så sätt minskar du fartvinden som gör att det inte blir lika kallt under körning på vintern. En vindruta på fyrhjulingen gör även att du slipper få kvistar och grenar i ansiktet om du kör i skogen! Men det bästa är nog att du slipper få flugor i munnen!

Vindrutan fäts i styret på fyhjulingen och CF Moto C-Force 450 har ett styre som är 22mm vilket gör att de flesta vindrutor på marknaden passar!

CF Moto C Force 450 - VINSCH

CF Moto 450 Bakre Vinsch

Vinsch till CF Moto C Force 450

På din CF Moto 450 sitter det en kraftig frontmonterad vinsch som tillbehör från fabrik. Ibland händer det att den går sönder och då är det bra att investera i en ny! Vinschen är nämligen en viktig del ifall du arbetar med att exempelvis ploga under vintern. Det finns olika styrkor på vinschen som passar för olika ändamål!

Om du använder din fyrhjuling till andra arbeten på gården eller i skogen kan det även vara lämpligt att ha en vinsch monterad bak. Kanske behöver du dra timmerstockar eller liknande?

CF Moto C Force 450 - FÖRVARA

CF Moto 450 kapell
Förvara din CF Moto C Force 450 rätt!
För att öka livslängden på din CF Moto 450 finns en variation av olika tillbehör att använda! Vill du undvika att slita onödigt mycket på utsidan av din 450 är det en bra idé att investera i ett regnskydd, det finns för både långa och korta modeller och i olika prisklasser.

Det är viktigt att ta hand om batteriet i ATVn och därför är det väsentligt att underhållsladda det noggrant. Välj en batteriladdare som passar dina behov och se till att helst ladda den efter varje gång du har använt din ATV!

För att undvika att din ATV blir stulen kan det vara smart låsa fast den, oavsett om den står ute eller i ett garage. Våra lås är godkända Klass 3 och finns i olika utföranden! Med ABUS Låspaket inklusive golvögla kan du exempelvis låsa fast din ATV i garaget genom att fästa golvöglan i golvet.

CF Moto C Force 450 - SERVICEARTIKLAR

Att serva sin CF Moto 450 är viktigt för att livslängden ska bli lång och att den ska fungera bra och utan problem under tiden. I serviceboken som ska finnas med fyrhjulingen finns de olika serviceintervallerna och vad man ska tänka på vid varje specifik service. För att garantin på ATVn ska gälla behöver servicen utföras hos en auktoriserad verkstad för CF Moto.

Vi säljer kompletta servicekit till din CF Moto 450, på så sätt slipper du fundera på vilken olja du ska välja exempelvis. Vi säljer såklart också serviceartiklar löst som passar din fyrhjuling. Se våra olika alternativ nedan!