Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Hastighetsmätarvajer

Hastighetsmätarvajer används ofta på äldre fyrhjulingar och utv modeller som har en mekanisk typ av hastighetsmätargivare. Moderna fyrhjulingar har i stället ofta elektriska givare och då används inte en hastighetsmätarvajer.

På fyrhjulingar som har hastighetsmätarvajer är vajern fäst på baksidan av din hastighetsgivare som ofta är analog, vajern går sedan ner till motorn där den sitter på en typ av vinkelväxel som går in i motorn. Vajern roterar sedan med motorns hastighet och detta överförs till hastighetsmätaren som indikerar hastigheten.

Hastighetsmätarvajrar lever ett hårt liv och det är inte ovanligt att de går av när de har snurrat tillräckligt många varv inuti sitt hölje. På äldre fyrhjulingar är det väldigt vanligt att se att hastighetsmätaren inte fungerar och då är oftast vajern av.

Vajern byts enkelt genom att skruvas loss den från hastighetsmätargivaren och mätaren där den har en pigg i ändan som går in i ett spår i givaren, lossa bara vajern i bägge ändar och montera en ny så har du nog en fungerade hastighetsmätare igen!