Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Avgasfjäder

Avgasfjädrar till avgasröret på ATV, UTV, MC och Snöskoter. På många fyrhjulingar, motorcyklar och liknande fordon används fjädrar för att hålla grenrör, krök och ljuddämpare på plats och skapa en tät anslutning mellan röret och topplock, cylinder eller motsvarande.

Avgasfjädrar avvänds i regel när man vill ha en söker men flexibel anslutning och lämpar sig väl på mindre motorer som ofta återfinns på Fyrhjulingar och Mc, speciellt fordon som används vid offroadkörning som förutom vibrationerna från motorn utsätts för alla typer av slag och skakningar har ofta avgasfjädrar för att säkra avgasröret.

På många maskiner sitter det dels avgasfjädrar mellan grenröret och grenrörets anslutning i cylinder eller topplock, här förekommer ofta mycket vibrationer från motorn och fjädrarna hjälper till att skapa en tät anslutning för avgaspackningen när motorn är igång, fjädrarna här kan också förekomma tillsammans med pinnbultar som säkrar grenröret i utblåset.

Ofta är även ljuddämparen och grenrörets delning en plats där avgasfjädrar förekommer för att trycka ihop de två delarna och skapa en säker och tät anslutning. Avgasfjädrar slits med tiden och förlorar sin spänst varvid de behöver bytas ut, har fjädern otillräcklig styrka kan läckage i avgassystemet förekomma med symptom som avgassmällar eller ojämn gång som följd.

Välj rätt Avgasfjäder:

När du byter till nya avgasfjädrar är det viktigaste att du väljer en fjäder med korrekt längd.

Avgasfjädrar mäts när dem är demonterade från fordonet, iakta försiktigthet när fjädern demonteras.

Längden mäts mellan insidan av ena kroken till insidan av den adnra änden.

För korrekt passform bör en fäder EJ sträckas ut mer än 20% av sin avlastade längd.


För att underlätta byte av avgasrörsfjädrar eller vid reparationsarbeten som kräver att ljuddämpare eller grenrör demonteras används med fördel en avgasfjäder krok som är ett specialverktyg som underlättar montering och demontering av fjädrarna avsevärt, en fjäderkrok kostar i regel inte många kronor och kommer garanterat spara dig tid och energi i jämförelse med en tång eller avbitare.

Filtrera
17 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 17 produkter
Visar 17 av 17 produkter