Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Lagersats Slutväxel

Lagersatser till bakre slutväxeln på ATV och UTV. För att fördela kraften från motorn ut till hjulen på din fyrhjuling sitter det vinkelväxlar mellan hjulen där drivaxlarna går in.

Den bakre av dessa vinkelväxlar heter slutväxel men kallas ofta även denna för differential även om den inte har en differentials funktioner, slutväxeln bak skiljer sig mot den främre diffen då det oftast är en stel vinkelväxel.

Det vill säga även om fyrhjulingen har så kallad delad bakaxel (IRS – Individuell fjädring bak) så är slutväxeln stel, båda bakhjulen roterar lika snabbt i alla lägen. Detta till skillnad mot en differential där hjulen kan rotera oberoende av varandra.

Användning av slutväxeln på fyrhjulingar och UTV fungerar då fordonen i regel har ganska låg vik, på bilar är i stället både bakre och främre vinkelväxeln en typ av differential då det hade varit mycket svårt att svänga om fordonets bakaxel var stel.

På vissa ATV och UTV modeller förekommer däremot att en bakre differential används, ofta har du då en knappsats vid förarplatsen som du kan koppla in ”TURF” mode på, då frikopplas bakhjulen och kan rotera fritt från varandra.

I slutväxeln sitter två vinkeldrev på axlar som är lagrade samt packboxar för kardanaxel och drivaxlarnas anslutningar, i våra lagersatser ingår samtliga lager, packboxar och tätningar för att renovera en slutväxel.

Filtrera
30 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 30 produkter
Visar 30 av 30 produkter