Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Kontaktdon

Kontaktdon och snabbkontakter för kablar. Kontaktdon används för att på ett säkert och snabbt vis koppla ihop två kablar till elektronisk utrustning.

Kontaktstycken förekommer i många olika storlekar och varianter och återfinns på nästan alla typer av elektroniska komponenter och tillbehör. Snabbkontakter används ofta för att kunna bygga ett kablage där en delning behövs av praktiska skäl som du snabbt och enkelt ska kunna dra isär och återansluta, för att kopplingen ska bli säker är det viktigt att en väl isolerad och rätt dimensionerad kontakt används.

Kontaktdon används ofta på elvinschar för att enkelt kunna flytta vinschens position på ett fordon eller vagn, eller förenkla demontering när vinschen inte används. På elvinschar krävs i regel kraftiga kontaktdon då det är höga strömstyrkor som skall passera kontaktdonet på vinschar med hög dragkraft.

Andra användningsområden för snabbkontakter är vid anslutning till ett externt extra batteri, för strömkrävande elmanövrerade tillbehör eller redskap.

Till våra kontaktdon finns en rad tillbehör som gör anslutningen enklare och tätare för behov som kräver extra damm eller vattentålighet samt skydd för kontakten när den inte används.

Kontaktdon kan vara av typen Hona, Hane eller Unisex. Många kontaktdon som klarar höga strömstyrkor är av typen UNISEX och då är både kontaktens hane och hona identiska, detta då de ofta används i specifika applikationer och därmed är risken för felaktig inkopplingen liten, de är ofta istället uppmärkta med plus och minus på själva kontaktdonet så att kablarna som skall anslutas via kontaktstiften ansluts till rätt position.

Det förekommer många olika kontaktdon på marknaden som ser snarlika ut till utseendet men som skiljer sig i käftarna föra tt passa i varandra, ofta kan ett märke avläsas på kontaktdonet där varianter som APP; SMH eller liknande kan förekomma vilket ger en hint om vilken tillverkare eller serie kontakten tillhör. Söker du en kontakt till ditt befintliga kablage så jämför beteckningarna på din kontakt med våra och även mittendelen av kontaktdonet så att dessa matchar.

Kontaktdon av Unisexmodell behöver i regel sina kontaktstift monterade för att två kontakter ska passa i varandra, därför går det inte att testa kontaktdonen utan stiften anslutna.

Kontaktstiften ansluts genom att först klämma fast kabeln med en kraftig kabeltång varpå stiftet trycks in i kontakten med handkraft, i kontakten sitter ett litet fjädrande bleck och när kontakten tryckts in tillräckligt hörs ett litet knäppande ljud.

Skulle stiftet anslutas på fel pol kan man med en liten platt radiomejsel pilla ner blecket och dra ut stiftet från kontakten.

Filtrera
27 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 27 produkter
Visar 27 av 27 produkter