Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Glidbult Bromsok

Glidbultar sitter på bromsoken på ATV och UTV modeller med hydrauliska skivbromsar. Glidbulten är den del som håller bromsklossen i bromsoket, på bulten monterar du bromsklossarna i sitt öra och när bromsbeläggen trycker mot bromsskivan ska beläggen kunna röra sig på glidbultarna.

Det är viktigt att glidbultarna på dina bromsok underhålls så att de inte blir för rostiga eller skadade vilket kan hindra bromsbeläggen att glida som tänkt med försämrad bromsverkan och snedslita bromsbelägg och bromsskivor som följd.

I regel sitter det en glidbult per bromsok och bromsbelägget löper sedan i andra änden på ett aluminiumbleck, men det förekommer också bromsok som har glidbultar i både fram och bakkant.

När du byter brsombelägg bör du passa på att inspektera dina glidbultar efter skador, förekommer för mycket rost eller hack i glidbulten är det en god idé att byta ut dem. Du kan i viss mån använda ett fint slippapper för att jämna till ytan om du behöver.

Glidbultarna bör fettas in med glidbultsfett när du monterar nya bromsar för att underlätta för beläggen att glida fritt, du bör också applicera lite fett på gängorna som bulten fästs med i bomsoket för att du ska kunna lossa glidbulten i framtiden.

Notera att du inte bör använda överdrivet mycket fett då fettet inte får riskera att skvätta på beläggen eller bromsskivan.