Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Avgaspackningar

Avgaspackningar till ATV och UTV.

På fyrhjulingar förekommer i regel två olika typer av avgaspackningar, eftersom avgasröret inte är speciellt långt är det ofta inte delat mer än på ett par ställen efter där det ansluts i Cylindern eller Topplocket därför behövs inte så många olika avgaspackningar för att täta dessa anslutningar.

De vanligaste Typerna av avgaspackningar är:

Avgaspackning mellan topp/cylinder och Grenrör, Även kallat grenrörspackning:

Där grenröret ansluter mot cylindern på tvåtaktsmotorer eller topplocket på fyrtaktsmotorer sitter en packning, ofta är detta en rund packning som trycks in i utblåset och kläms ihop för att bilda en tät anslutning, dessa packningar bör inte återanvändas då de komprimeras vid montering. Dessa packningar är ofta tillverkade av en kombination av koppar och grafit för att få en bra tätningsförmåga men samtidigt vara tillräckligt mjuka för att kunna komprimeras och motstår motorns vibrationer.

På vissa modeller sitter en mer konventionell platt packning på denna position.

Grenrör/Ljuddämparpackning:

Ofta är avgasrör på fyrhjulingar endast delade på ett ställe, mellan grenröret och ljuddämparen. På tvåcylindriga modeller kan det förekomma ett mellanrör som länkar ihop de båda cylindrarnas grenrör till ljuddämparen. I denna skarv förekommer ofta en cylindrisk eller konisk packning som ofta är tillverkad i ett grafitmaterial.

För att hålla anslutningen tät sitter det ofta avgasfjädrar som klämmer ihop de olika delarna av avgasröret och packningen tätar mellan rören. Packningarna mellan grenrör och ljuddämpare utsätts för mycket vibrationer från motorn och slits med tiden ut, materialet i packningarna tätar mycket bra men vittrar med tiden sönder och behöver då bytas ut.

Har fjädrarna som trycker ihop rören förlorat sin spänst kan slitaget på dessa packningar öka varför det alltid är en god idé att byta avgasfjädrar i samband med byte av avgaspackningarna.

Filtrera
64 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 64 produkter
Visar 48 av 64 produkter