Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Stator

Stator till ATV och UTV. Statorn, eller generator som det även kallas, är den del på fyrhjulingen som genererar ström när motorn är igång som sedan används för att ladda maskinens batteri och ge ström åt elektriska komponenter som tändning och lysen.

På de flesta fyrhjulingar och UTV modeller sitter statorn inne i motorn, innanför en motorkåpa och ligger i olja. Detta skiljer sig mot till exempel bilar som har en extern generator som är den del som sköter strömförsörjningen. Statorn sitter oftast monterad i svänghjulet på vevaxeln, ofta på vänster sida av motorn. Ur kåpan där statorn sitter monterad innanför kan du oftast se 4-5 kablar komma ut som går vidare till en laddregulator som omvandlar den växelspänning som statorn genererar till likström som maskinen använder för att ladda batteriet och förse alla andra elektroniska komponenter med ström.

Symptom på att statorn är trasig brukar vara att batteriet slutar laddas, det är ibland svårt att avgöra om det är laddregulatorn eller statorn som är trasig om fyrhjulingen slutar ladda batteriet, ofta får man felsöka komponent för komponent var för sig, mäter du kablarna som går ur statorn och får växelström ut men batteriet laddar inte ändå är laddregulatorn troligtvis trasig, får du däremot ingen ström ur statorn är det sannolik denna som felar.

En stator kan också ha otydligare fel som varierar om motorn är kall eller varm, statorn består av en kärna lindad med koppartrådar, i vissa fall kan statorn fungera när den är kall men när temperaturen i motorn går upp expanderar koppartrådarna på grund av värmen och lindningen går då isär och slutar fungerar. Symptom på detta brukar vara att maskinen fungerar en stund, för att sedan dör när den är kall och sedan går den att starta igen när den blivit varm. Har du symptom likt detta bör du kontrollera statorn och byta vid behov.

Filtrera
103 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 103 produkter
Visar 48 av 103 produkter

Stator