Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Ljuddämparull

Ljuddämparull och ljuddämparpackmaterial för ATV, UTV, MC och Snöskoter. Ljuddämparull används i ljuddämpare för att minska bullernivån och är ofta en typ av glasfiberull antingen i form av en ”matta” eller löst ull.

Har du ett fordon med en ljuddämpare som är hopmonterad med popnit eller skruvar i ändarna kan denna i regel packas om och då används ljuddämparull till detta.

Vissa fordon har helt slutna ljuddämpare, ofta svetsade i båda ändarna, och i dessa fall är ljuddämparen inte av en modell som går eller behöver packas om utan ljuddämparen använder i stället resonanskammare eller motsvarande för att få ner ljudnivån.

Användning av ljuddämparull medger ofta att ljuddämparen kan göras mindre än om annan teknik för ljuddämpning används och används därför ofta på fyrhjulingar, Quads och motorcyklar som används i racing eller där man av någon annan anledning vill hålla nere storleken och därmed vikten på ljuddämparen.

Ljuddämparull förekommer ofta i två utföranden, antingen en hel matta eller som lös ull.

I regel används lösull på tvåtaktsmotorer och ljuddämparmattorna används på fyrtaktsmotorer. Ljuddämpare som använder ljuddämparull för att få ner ljudnivån behöver packas om emellanåt, detta för att glasfiberullen helt enkelt bränns upp och slits ut, och med detta kommer maskinen få en högre ljudvolym, på högpresterande maskiner behöver en ljuddämpare packas om ganska frekvent.

När du packar om din ljuddämpare brukar man ofta få borra upp popnitarna vid ändröret och avlägsna detta varpå den gamla ullen plockas ut, den nya ullen trycks sedan ner i ljuddämparen kring det inre ihåliga röret i ljuddämparen.

Har du en tvåtaktsljuddämpare trycks ullen ner i jämna lager kring inner röret, ullen kan lindas lite som en mask för att underlätta monteringen. En ljuddämparmatta för en fyrtakts ljuddämpare lindas i stället runt det inre röret.

När du packar ljuddämparen är det viktigt att inte packa för hårt då ullen kan förlora sin ljuddämpande förmåga, men inte heller för löst så det finns tomrum mellan ljuddämparulle och ljuddämparens hölje.

När du startar fordonet igen efter att ha bytt ljuddämparull kan det ryka lite och lukta när den lösa ullen som inte packats ordentligt bränns bort men detta går snart över efter att den fått ligga till sig lite. Tänk på att alltid använda handskar och munskydd vid hantering av glasfiberull.

Filtrera
16 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 16 produkter
Visar 16 av 16 produkter