Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Kamkedjespännare

Kamkedjespännare till ATV och UTV. Kamkedjespännarens funktion är att hålla kamkedjan på din motor lagom spänd för att den inte ska rassla eller kugga över på kamaxlarna.

Spännaren är i regel monterad in i cylindern, lågt belägen, från utsidan och består oftast av ej fjäderbelastad pinne som trycker på kamkedjesläpan närmas spännare för att kamkedjan ska bli rätt spänd.

På fyrhjulingar och UTV vars motor liknar de på motorcyklar är oftast kamkedjespännaren fjäderbelastade och självreglerande, men det förekommer helt manuella spännare där du skruvar in spännarens pinne manuellt och låser den samt oljetrycksstyrda spännare.

Den vanligaste typen av kamkedjespännare på ATV och UTV motorer är däremot den fjäderbelastade vilket är en bekväm variant då du inte behöver efterjustera eller kontrollera denna speciellt ofta. En sådan kamkedjespännare monteras genom att man skruvar in en skruv som komprimerar fjädern i spännaren, sedan monteras spännaren i cylindern varpå skruven till fjädern släpps och spännaren trycks då ut så mycket som behövs för att spänna kedjan.

Även om en kamkedjespännaren i regel är ganska underhållsfri händer det att fjädrarna i dem slits ut och detta brukar visa sig genom att det rasslar om kamkedjan, speciellt när motorn går på låga varv eller tomgång.

När du byter eller demonterar din kamkedjespännare bör du samtidigt byta packningen som tätar spännaren mot cylinder för att förhindra oljeläckage.

Filtrera
10 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 10 produkter