Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Huvudbromscylinder

Huvudbromscylindrar till fyrhjulingar och UTV modeller utrustade med hydrauliska bromsar. En huvudbromscylinder är den del som fotbromspedalen eller bromsgreppet på styret sitter fast i och där trycket byggs upp i bromssystemet när du trycker på bromsgreppet.

I huvudbromscylindern finns bromsvätska som med hjälp av en liten kolv trycks genom bromssystemet för att genom bromsoket eller bromstrumman trycka på bromsbeläggen eller bromsbackarna så att fordonet stannar.

En huvudbromscylinder fungerar enkelt förklarat som en pump där en liten fjäderbelastad kolv bygger upp ett tryck i bromssystemet när du trycker på bromspedalen eller bromsgreppet. För att huvudbromscylindern ska kunna bygga upp ett tryck krävs att de tätningar och packningar som tätar kolven i cylindern mot cylinderhuset sluter tätt och är i bra skick.

Bromsvätska är mycket frätande mot gummipackningar och därför slits dessa packningar efter en tid vilket kan ge undermålig bromsverkan eller att bromsarna inte fungerar över huvud taget, det blir inte möjligt för cylindern att bygga upp ett tryck helt enkelt.

Huvudbromscylindrarna ser olika ut beroende på om det är främre eller bakre cylindern som avses. Främre huvudbromscylindrar som sitter monterade på styret på fyrhjulingar är ofta snarlika till utseende och funktion, det som kan skilja är banjobultens fattning vid infästning av bromsslang, eventuella bromsljuskontakter och backspegelfästen samt några andra detaljer men i regel är funktion, kapacitet och slaglängd mycket snarlika på fyrhjulingar.

Huvudbromscylindrar för bakbromsen brukar vara mycket mer specifikt anpassad för just din ATV modell då dess infästningar i ramen och monteringspunkter mot fotbromspedalen ofta är exakt framtagna för din typ av fyrhjuling.

Filtrera
33 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 33 produkter
Visar 33 av 33 produkter