Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Kopplingssats

Stort utbud av kompletta kopplingssatser med lameller och mellanskivor till fyrhjulingar och Quad modeller med manuella eller semimanuella växellådor. En maskin med manuell växellåda har i regel en koppling bestående av lameller i ett friktionsmaterial och mellanskivor monterad i en kopplingskorg innan för kopplingskåpan på motorn. Lamellerna överför kraften från motorn till växellådan och vidare ut till hjulen, när du drar i koppling handtaget frikopplas motorn och växellådan varpå du kan växla utan risk att skada dreven i växellådan eller motorn.

Lamellerna och mellanskivorna slits med tiden ut och behöver då bytas, du märker ofta att de är utslita om maskinen börjar slira när du drar något eller vid belastning eller ska accelerera iväg. Ofta slits en koppling ut på grund av att den överbelastats genom att dra något tungt men den kan också ta skada om felaktig olja använts. I alla fyrhjulingar och Quad modeller med manuell växellåda och så kallad våtkoppling, när lamellerna och mellanskivorna ligger i motor/växellådsolja, krävs att en olja anpassad för våtkoppling används. Dessa oljor är i regel specificerade med en klassificering benämnd ”JASO” och kan heta ”JASO MA”, JAS MA2” och liknande.

När du byter koppling bör du inspektera kopplingskorgen efter jack i sidorna där lamellerna löper, ofta har en sliten koppling orsakat jack här som lamellerna ka fastna i vilket ger en hackig känsla i kopplingen. Är jacken små kan de slipas ner försiktigt men är de för grova behöver kopplingskorgen bytas.

När du byter koppling är det i regel en god idé att lägga den nya lamellerna i blöt i motorolja ett dygn innan du byter dem så att de kan dra åt sig olja och fungera direkt efter montering, det är också att rekommendera att köpa en ny packning till kopplingskåpan när du köper en kopplingssats då denna brukar gå sönder vid demontering.

Filtrera
52 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 52 produkter
Visar 48 av 52 produkter