Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Bromsklossar & Backar

Bromsbelägg är den del av den del av bromsen som trycker mot bromsskivan för att få stopp på fyrhjulingen.

Bromsbelägget slits med jämna mellanrum ut och behövs då bytas ut. Varje märke och modell har ett unikt utformat bromsbelägg som gör att du får bästa bromsverkan. Bromsklossarna slits fortare om det utsätts för smuts och vatten, vilket gör att de slits lite oftare. Viktigt är att regelbundet kontrollera så att du har slityta kvar på bromsbelägget.

 När det slits ut kommer det att skada bromsskivan, och du behöver byta även denna. Den är betydligt dyrare och tar med tid att byta. Nyare maskiner har skivbroms. Äldre använder sig av trumbroms. Vi har reservdelar till båda modellerna. När man monterat beläggen så är det bra att bromsa in dem. Kör ett tag och testa så att bromsen tar ordentligt.

Får du olja smuts på bromsskivan kan du tvätta rent dem med Brake Clean då tar bromsen bättre.

Olika typer av bromsbelägg

Det finns framför allt två olika typer av material som används i bromsbelägg för fyrhjulingar och UTV, ofta benämns de två olika typerna av belägg som organiska eller sintrade belägg.

Du känner igen de olika typerna på utseendet på slitageytan:

Organiska bromsklossar har en svart/gråaktig yta.

Sintrade bromsklossar har en kopparfärgad yta.


Organiska bromsbelägg är tillverkade i ett lite mjukare material vilket gör att de fungerar bra redan när de är kalla och är ett bra allround bromsbelägg.

Ett sintrat bromsbelägg har bättre bromsverkan men behöver värmas upp för att fungera optimalt, sintrade belägg används ofta i racing eller på högpresterande modeller.

Fördelen med organiskt belägg är att de är tystare. De sintrade bromsbeläggen har en tendens att skrika när de utsätts för fukt och jord.

Organiska Bromsbelägg
+ Tystare
+ Fungerar bättre kalla
- Något kortare livslängd

Sintrade
+ Bäst bromsverkan när varma
+ Håller längre
- Skriker lättare vid inbromsning.

Filtrera
121 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 121 produkter
Visar 48 av 121 produkter