Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Vattenpumpspackningar

Packningar till vattenpumpen på ATV och UTV. I en vattenpump sitter i regel ett antal olika packningar och packboxar för att täta anslutningen mellan vattenpump eller vattenpumpslocket och motorblocket samt den axeln som driver vattenpumpen via motorns rotation.

Ofta sitter en fyrhjulings vattenpump lågt ner på motorblocket och du kan lokalisera den genom att följa kylarslangarna som går från kylaren in mot motorn.

Vattenpumpen kan antingen sitta som en separat enhet på motorn eller vara delvis inbyggd i motorkåpan och endast kommas åt genom ett vattenpumpslock. I vattenpumpen sitter en impeller på en axel som roterar och som hjälper kylarvätskan att cirkulera i kylsystemet.

Vattenpumpens tätningar består i huvudsak av två olika packningar.

Vattenpumpspackning som tätar vattenpumpens lock mot vattenpumpens hus eller direkt mot motorblocket, packningens uppgift är att förhindra kylarvätska att läcka ut ur vattenpumpen och packningen är ofta tillverkad i ett pappersmaterial men det förekommer också formpressade o-ringar som tätar här.

Packbox/Mechanical Seal för vattenpumpsaxeln tätar axeln som kommer från motorn och är ansluten till impellern. Denna packbox är av en speciell typ som är två delad med en liten fjäder i, packboxen trycks in i motorblocket och vattenpumpsaxeln förs igenom den till ett spår eller motsvarande i motorn.

Denna packbox tätar mellan axeln och motorn så att inte olja ska komma in i vattenpumpen eller kylarvätska in i motoroljan.

Många vattenpumpar är utrustade med ett så kallat skvallerhål, det är där packboxens dubbla konstruktion kommer in i bilden, om du upptäcker att det droppar kylarvätska är det ett tecken på att packboxen är utsliten och behöver bytas, det fungerar som en tidig varning för att indikera att något är fel.

Filtrera
49 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 49 produkter
Visar 48 av 49 produkter