Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Svänghjul

Svänghjul till ATV och UTV. Svänghjulet på fyrhjulingar och UTV fungerar både som balanshjul för motorn likt svänghjul på bilar men på små motorer likt fyrhjulingars och även mc brukar svänghjulet även fungera som en del i generatorn för fordonets strömförsörjning, detta skiljer sig mot bilar som i regel använder en separat generator.

I svänghjulet sitter magneter som när dessa roterar med motorns varv kring startornlindningen, en lindning av koppartråd placerad i mitten av svänghjulet, genererar ström som används till fordonets elsystem samt för att ladda batteriet.

Svänghjulet är ofta beläget på motorns vänstra sida och sitter bakom en motorkåpa, ibland beläget bakom maskinens dragstart om fordonet är utrustat med en sådan. Svänghjulet och statorn ligger nästan alltid i motorolja på ATV och UTV maskiner.

Ska du lossa svänghjulet för att byta detta eller statorn som ofta är placerad innanför svänghjulet måste du använda en svänghjulsavdragare anpassad för ditt svänghjul, detta eftersom svänghjulet oftast är pressat på vevaxel och för att inte riskera skador eller obalans i vevaxeln är det noga att man inte försöker bryta loss svänghjulet.

För att centrera svänghjulet på vevaxeln sitter det ofta en krysskil i ett litet spår i vevaxeln som är till för att linjera svänghjulet i rätt position, svänghjulet är även ofta säkrad med en mutter längst ut på axeln.

Filtrera
4 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 4 produkter