Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Startdrev

Startdrev till ATV och UTV. En fyrhjuling har ofta två startdrev innanför motorkåpan som startmotorn driver för att snurra i gång motorn via.

Startmotorn har på sin utgående axel kuggar som driver ett mindre drev som i sin tur driver ett större drev som är fastskruvat i svänghjulet och som via ett envägslager driver runt motorn när du trycker på startknappen och startmotorn snurrar. Det lilla drevet är byggt med två drevkransar och är till för att ge startmotorn högre utväxling så att den orkar dra runt motorn.

Det mindre drevet sitter i regel på en pinne i motorkåpan och är lagrat med ett nållager i sitt centrum. Det större drevet är ofta bultat direkt på svänghjulet och på så viss sammanlänkat med vevaxeln, när startmotorn snurrar greppar envägslagret i startdrevets centrum tag i den inre lagerbanan och driver runt motorn. När sedan motorn startat och fått upp mer varv än startmotorn frikopplar envägslagret startmotorn så att den inte ska snurra med motorns varv.

Det förekommer andra typer av startmekanismer på fyrhjulingar där användandet av bendixdrev, ett drev som sitter separat innanför motorkåpan och som ”skjuter ut” när startmotorn snurrar för att greppa tag i drevet på svänghjulet.

Vissa maskiner, främst UTV maskiner, har konventionella startmotorer med inbyggda bendixdrev liknande det som återfinns och är vanligare på bilar.