Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Differential & Slutväxeldelar

Reservdelar till differential och slutväxel på ATV och UTV. På fyrhjulsdrivna fyrhjulingar sitter det i regel två vinkelväxlar som överför kraften från motorn via drivaxlar ut till hjulen.

Dessa vinkelväxlar har i grund och botten samma uppgift men fungerar oftast på lite olika sätt. Den främre vinkelväxeln är en så kallad differential, differentialen har som egenskap att framhjulen kan rotera fritt oberoende av varandra, detta underlättar styrning och minskar slitage på underlaget.

Den bakre vinkelväxeln är i regel inte av differentialtyp vilket betyder att den är stel, båda bakhjulen snurrar lika fort. I differentialen och slutväxeln sitter oftast stora drev som går vinkelrätt mot varandra, ett pinjongdrev som går mor ett krondrev som i sin tur är kopplat mot drivaxlarna.

I slutväxlar brukar det inte vara mycket mer avancerat än så men i differentialer brukar även delar för manuell inkoppling av fyrhjulsdrift eller differentialspärr förekomma alternativt så kallade Visco eller lamelldifferentialer.

Filtrera
19 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 19 produkter
Visar 19 av 19 produkter