Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Hjullager

Hjullager sitter runt om din ATV eller UTV och är den del på fordonet som gör att hjulen kan rulla fritt. Det förekommer lite olika typer av hjullager på fyrhjulingar men det vanligaste är att det sitter ett eller två kullager i ett hjulnav vid varje hjul.

Har du glapp i hjullagren brukar detta kännas om du lyfter upp hjulet på din maskin och rycker i det upp och ned, det kan också förekomma ett vinande ljud när du kör, speciellt när du svänger något i jämn fart då hjullagret belastas lite extra.

På fyrhjulsdrivna fyrhjulingar med individuell fjädring runt om (IRS) sitter hjullagret fram och bak i regel i en hjulhubb eller hjulspindel som i sin tur är fäst i a-armarna/länkarmarna. I hubben sitter hjullagret pressat och genom hjullagret går drivaxeln som i sin har ett hjulnav monterat där du sätter fast fyrhjulingens fälg.

På fyrhjulsdrivna fyrhjulingar med stel bakaxel sitter i regel hjullager i den ”tub” som bakaxeln ligger i, hjullagren sitter på i änden på tuben och fungerar delvis som stöd för bakaxeln.

På racing modeller och Quads med enbart kedjedriven bakhjulsdrift så är istället bakaxeln lagrad i en hubb som sitter i svingarmen bak och det sitter ofta ett eller två lager från varje sida i denna hubb med en packbox ytterst.

På tvåhjulsdrivna ATV och Quad modeller så sitter hjullagren pressade på en axel på hjulspindeln fram.

Gemensamt för samtliga hjullager på fyrhjulingar är att de är tämligen enkla att byta, det behövs sällan några specialverktyg då lagerna inte sitter pressade speciellt hårt i hjulhubbar eller på hjulspindlar, normalt sett kan man demontera och återmontera hjullager med ett skruvstäd och ett par don eller hylsor av lämplig storlek. Var noga med när du monterar lager att du inte applicerar tryck eller slår på den inre lagerbanan då detta kan skada hjullagret med försämrad livslängd som följd.

Filtrera
106 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 106 produkter
Visar 48 av 106 produkter