Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Lameller & Mellanskivor

Lameller och mellanskivor till ATV och Quad modeller med manuella eller semimanuella växellådor.

Lamellerna och mellanskivorna är de delar som trycks ihop i kopplingskorgen för att föra motorns rotation vidare till drivlinan på din maskin.

Lamellerna är skivorna med en greppyta på, små upphöjningar av ett ofta keramiskt friktionsmaterial som greppar tag i mellanskivorna. Lamellerna är i regel den del som slits med tiden.

Mellanskivorna är som namnet antyder skivorna som ligger mellan lamellerna och dessa greppar lamellerna tag. Mellanskivorna är ofta tillverkade av ett kraftigt stålmaterial. Mellanskivorna kan ta skada om kopplingen överhettats då de ofta är ganska tunna och därför lätt slår sig vid för hög värme.

I regel byter man både lameller och mellanskivor samtidigt, gärna komplett med nya kopplingsfjädrar, för att säkerställa att delarna får lika lång livslängd och inte slits ut ojämnt.

För ATV och Quad modeller med lameller är det väldigt viktigt att en motorolja anpassad för detta används, vanligtvis använder man en MC olja med JASO klassificering, detta skiljer sig mot en vanlig motorolja för bilar som inte har de additiv som krävs för att friktionsmaterialet i lamellerna ska hålla.