Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Spindelled

Spindelleden är den del som länkar samman din fyrhjuling eller UTV’s a-arm med främre hjulspindeln som i sin tur håller fast framhjulen. Spindelleden pressas i regel fast i a-armen och säkras med en låsring i underkant varpå hjulspindeln fäst med spindelledens bult.

Spindelleden är ledad så att fyrhjulingens styrning och fjädring ska fungera i oavsett underlag och förhållanden. En spindelled är en hårt utsatt del på din fyrhjuling eller UTV då den dels ska leda i alla möjliga riktningar när fjädringen på din fyrhjuling arbetar, dels ska fungera som en rotationspunkt för styrningen, spindelleden sitter dessutom på ett utsatt ställe och hamnar ofta under vatten, i lera eller snö vilket bidrar till en enorm påfrestning.

De flesta spindelleder är slutna från fabrik och därför är möjligheterna att applicera nytt fett i dem begränsat, även om man kan pilla bort den lilla damasken som skyddare själva leden och trycka in nytt fett vid behov.

Det är en god idé att med jämna mellanrum inspektera dina spindelleder för slitage, spruckna damasker eller glapp då leden är en vital del för att din fyrhjuling ska kunna framföras på ett säkert sätt. I Värsta fall kan en utsliten spindelled resultera i att hela framhjulet/hjulspindeln lossnar ur a-armen med katastrofala följder.

Enklaste sättet att inspektera spindellederna är att lyfta upp ett framhjul i taget och ge fullt styrutslag så du ser spindelledens infästningspunkt mot hjulspindeln, ryck därefter i hjulet upp och ner samt i sidled i den mån det går för att se om leden glappar mot infästningen.

Att byta en spindelled är inte speciellt svårt då du ofta kan lossa a-armarna från ramens infästningspunkter, sedan lossa spindelleden från hjulspindeln och sedan pressa ut den gamla leden med ett skruvstäd och lämplig hylsa eller rörbit.

Filtrera
78 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 78 produkter
Visar 48 av 78 produkter