Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Bromsok

Bromsok till ATV och UTV. Bromsok på fyrhjulingar och side by side sitter i regel ute vid hjulen fram på maskinen och antingen på kardanaxeln bak eller ute vid hjulen även bak. De flesta bromsok på fyrhjulingar är enkolvs bromsok där bromsklossarna sitter på sprintar och oket är flytande på glidbultar som tar upp ojämnheter och vibrationer i bromsskivan för att kunna hålla en konstant och god bromsverkan.

Ett bromsok består av en kolv som sitter monterad i ett hus eller k, till oket är en bromsslang ansluten och i denna rör sig bromsvätskan när du trycker på bromsgreppet eller bromspedalen, när du applicerar tryck på bromspedalen rör sig kolven ut och trycker bromsbeläggen som sitter monterade i bromsoket mot bromsskivan varpå friktion uppstår som stannar fordonet.

För att ett bromsok ska fungera bra krävs att packningarna som tätar bromsokskolven mot själva oket är i gott skicka och inte läcker, samt att glidpinnarna är väl smörjda så att oket kan röra sig och ”flyta” fritt.

Bromsoken på fyrhjulingar och UTV sitter ofta placerade väldigt utsatt för lera och vatten vilket ger slitage på både bromsklossar och bromsskiva men även på själva bromsoket, om du med jämna mellanrum inspekterar dina bromsar och kollar speciellt efter snedslitna bromsbelägg eller bromsskivor kan du i ett tidigt skede upptäcka om det är något som behöver servas på bromsoket, om en bromsskiva börjar slitas snett är detta ofta ett tecken på att bromsoket inte kan röra sig om det ska på glidpinnarna, och märker du att bromsarna börjar bli svampiga eller inte tar som de ska så inspektera området kring bromsoket så du inte har läckage av bromsvätska

Filtrera
43 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 43 produkter
Visar 43 av 43 produkter