Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Kardanaxel

Kardanaxel till ATV och UTV. Kardanaxeln har som uppgift att överföra kraften från motor till hjulens drivning. Många fyrhjulingar är idag fyrhjulsdrivna och drivningen sker genom kardanaxlar från motorn som i sin tur är kopplade till hjulen via drivaxlarna genom en typ av vinkelväxel.

Äldre maskiner eller tvåhjulsdrivna sportmaskiner och Quads har istället för en kardanaxel kedjedrift för drivningen. Fyrhjulsdrivna maskiner har i regel en kardanaxel fram och en bak, men det förekommer modeller som saknar en bakre kardanaxel och då de bakre drivaxlarna monteras direkt i växellådan som är placerad långt bak, då är den bakre kardanaxelns funktion inbyggd i kraftöverföringen i motor och växellådan.

På många modeller går det däremot en kardan fram och bak, dessa är ihopkopplade med motorn i var sin medbringare där det sitter ett knutkors, det går sedan en axel tvärs igenom motorn och kardanaxlarna roterar ofta konstant både fram och bak även om fyrhjulsdriften inte är ilagd då inkopplingen av framhjulen ofta sker i själva differentialen fram.

På fyrhjulingar är i regel kardanaxlarna ganska korta och därför behövs inga stödlager utan kardanen är bara ansluten i motor och går direkt bak till slutväxeln eller fram till diffen där den är ansluten med medbringare och knutkors.

På flera UTV modeller har däremot kardanaxeln ett stödlager som hjälper till att hålla axeln på plats och balanserad så att det inte ska uppstå vibrationer eller obalans.

Filtrera
37 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 37 produkter
Visar 37 av 37 produkter