Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Drivaxlar

Kompletta drivaxlar av original och förstärkta varianter till ATV och UTV. I vårt breda utbud av drivaxlar till fyrhjulingar och side by side hittar du både axlar som direkt ersätter dina originalaxlar samt förstärkta axlar med grövre diameter och större drivknutar för dig som kör i tuff terräng eller med en effektstark maskin.

Drivaxlar sitter på de flesta moderna fyrhjulingar och fungerar som kraftöverföring mellan slutväxel eller differential ut till hjulen. En drivaxel är en axel med två leder i ytterkant kallat drivknutar, dessa drivknutar kan rotera samtidigt som de är ledade upp och ner för att följa fyrhjulingens fjädring över ojämn terräng. Drivaxlarna har damasker monterade över drivknutarna som skyddar dem mot smuts, lera och vatten. Från drivaxeln kan i regel drivknutarna demonteras och bytas individuellt men det vanligaste är att man byter hela drivaxeln komplett för att inte riskera att knutarna ska slitas olika fort.

En drivaxel är ganska enkel att byta men kräver ofta att en hel del delar demonteras för att komma åt att göra bytet, vanligtvis demonterar man hjul, hjulnav och en eller båda a-armarna för att komma åt att dra ut drivaxeln ur slutväxeln där den sitter på splines med en låsring i botten, drivaxeln dras rakt ut med kraft för att låsringen ska släppa i sitt spår inne i slutväxeln varpå den nya axeln trycks in och delarna återmonteras.

Tänk på att slutväxel eller differentialoljan ofta rinner ur när man byter drivaxlar varför det är en god idé att köpa en flaska för att fylla på eller byta om du behöver byta drivaxel på din maskin.

Filtrera
212 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 212 produkter
Visar 48 av 212 produkter