Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Snökedjor

Snökedjor är ett bra tillbehör till din fyrhjuling om du använder maskinen för att ploga vintertid eller vid skogsarbete året runt. Snökedjor monteras i regel på alla fyra hjulen för att få bästa möjliga grepp och är ett mycket bra tillbehör för dig som har kuperad terräng eller mycket backar där du använder din maskin.

Med fyrhjulsdrift på dagens ATV och UTV modeller tar sig dessa maskiner fram bättre än man kan tro även när underlaget blir täckt av snö, is eller lera. Ska du ploga snö med din maskin och köra i backar eller områden som riskerar att bli istäckta kommer du däremot snabbt märka att maskinen inte får ner motorkraften i backen på grund av sin låga egenvikt, för att körningen ska bli säkrare och enklare bör du montera snökedjor om du upplever att maskinen spinner eller inte tar sig fram ordentligt.

Det kan snabbt bli farligt om du inte har riktigt grepp vid snöplogning, det kan vara lockande att ta fart för att ta sig upp för en backe eller skjuta snön framför sig men detta kan snabbt bli vanskligt och rekommenderas inte då det räcker att plogen tar i ett brunnslock eller en kant i lite högre fart för att orsaka skador på både maskinen och föraren.

För att framföra din ATV eller UTV säkert vid arbete eller transport i kuperad terräng rekommenderas snökedjor då du får ner kraften i marken och kan köra förståndigt utan att riskera olyckor.

Typer av Snökedjor:

Snökedjor finns i många olika kvalitéer och prisklasser, det som skiljer dem åt är oftast materialet och hur bra grepp dom ger.

Kryssmönstrade snökedjor håller absolut högsta kvalitet och ger bäst grepp tack vare sitt kryssformade mönster som gör att snökedjorna alltid är i ingrepp med marken.

Kryssmönstrade snökedjor har som namnet antyder ett mönster som går som kryss över däcken, detta gör at kedjorna passar alla däckmönster och ger ett konstant och jämnt ingrepp i marken, detta ger en mjukare gång när du transporterar dig med maskinen över vägar och transportsträckor.

Tvärsgående snökedjor är något enklare snökedjor med mer mellanrum mellan greppytan på kedjorna, bra som komplement för dig som använder fyrhjulingen för enklare arbete och snöröjning. En tvärsgående snökedja passar däremot inte alla däckmönster lika bra, har du däck med grova klackar finns det risk att kedjan trillar ner mellan klackarna och få försämrad funktion.

När kedjan går tvärs över däcket kommer det skapa ett mellanrum mellan ingreppet av kedjan i marken vilket kan göra att maskinen upplevs hoppig vid transport på väg. För enklare arbete hemma på gårdsplanen fungerar tvärsgående kedjor däremot utmärkt.

Snökedjor fram eller bak, eller båda?

Vi får ofta frågan om man bör montera snökedjor fram eller bak på fyrhjulingen. Vårt korta svar är både och men det finns tillfällen då man klarar sig på antingen eller.

Har du en fyrhjulsdriven maskin och monterar kedjor endast bak kommer du få grepp och drivning på maskinen men försämrad styrförmåga, ska du ploga kan dt fungera tillräckligt bra då plogen tynger ner fronten, släpp ut lite luft ur framdäcken så kan det fungera men blir det isigt kan du få svårt att svänga.

Monterar du endast kedjor fram på en 4x4 maskin så har du både drift och styrförmåga men bakvagnen kan bli väldigt ostabil och slira, speciellt om du tynger ner maskinen fram med en plog.

Att montera snökedjor både fram och bak är vår rekommendation men de flesta som väljer att bara montera ett par kedjor väljer att montera dessa på bakhjulen.

Får snökedjorna plats?

Vid montering av snökedjor kan det krävas att man använder spacers för att flytta ut hjulen så att de inte tar i stötdämpare eller skärmar, speciellt på Polaris ATV modeller med McPhersson fjädring krävs ofta att man använder spacers för att flytta ut hjulen fram så att kedjorna går fritt. Andra märken och modeller kan också kräva spacers för att få tillräckligt med plast mellan hjulen och stötdämpare eller länkarmar.

Bultspacers från Bronco är populära och enkla att montera när man monterar snökedjor och passar alla fyrhjulingar på marknaden.

Filtrera (0)
Visar 18 produkter
Visar 18 av 18 produkter