Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Vinschrelä

Vinschrelä för elvinschar för ATV, UTV och andra applikationer som nyttjar polvändande, likströmsvinschar på 12v eller 24v (volt).

Ett vinschrelä sitter på alla moderna typer av elvinschar som används på fyrhjulingar, fritidsfordon, vagnar och redskap. Relät har som uppgift att skicka ström från batteriet på fordonet till vinschen när det får en styrströmsignal från vinschknappen, fjärrstyrningen eller motsvarande.


De flesta elvinschar har en enkel typ av elmotor som byter riktning genom vinschrelät som är av polvändande typ, det betyder att när relät får styrström i en riktning från vinschknappen slår vinschrelät till och skickar ström från batteriet i ena riktningen till vinschen varpå vinschen snurrar in eller ut, när du trycker åt andra hållet på vinschknappen ändrar strömmen riktning och vinschen går åt andra hållet.


Ett vinschrelä har i regel fyra styckengrövre poler med mutteranslutning på toppen, där ansluts batteri plus och minus samt vinsch plus och minus. Dessa polera har ofta färgmärkning på skruvskallarna där röd och svart är batteri plus och minus och blå och gul är till vinschen, vinschpolerna kan även vara märkta M+/M-.

Om vinschens anslutningar kopplas på fel pol händer inget allvarligare än att vinschen går åt fel håll när du trycker på knappen. Utöver de grövre polerna uppe på vinschrelät brukar det ha två mindre kablar som går ut ur relät, eller flatstift för anslutning av vinsch knappen. Genom denna anslutning får stryrströmmen som gör att relät slår till och skickar ström vidare.

Vinschknappen har i sin tur en extra kabel till sig som ibland går från vinschrelät men kan även sitta ansluten i fyrhjulingens kabelhärva längre upp mot knappens position. Den tredje kabeln till vinschknappen är knappens 12 volts matning, det är denna 12 volts signal som skickas vidare i en av de två kablarna, ofta grön och svart, som är anslutna vid relät.

Ett vinschrelä är en komponent som slits utan att det syns, vid varje tillslag av vinschrelät så slits kontaktytorna inne i relät och har batteriet för dålig kraft så slits relät snabbare, fukt och smuts kan också medföra slitage på ett vinschrelä.

Det första symptomet på att ett vinschrelä är trasigt brukar vara att det klickar tidvis utan att vinschen går, för att sedan gå över till att inte fungera alls. Det vanligaste felet när en elvinsch inte fungerar, förutsett att batteriet har tillräcklig kraft, är att vincshrelät är trasigt och behöver bytas.

Som tur är det mycket enkelt att byta ett vinschrelä och idag finns flera prisvärda relän som gör reparationen ganska smärtfri.

Vill du lära dig mer om vinschelektronik och vinschrelän kan du läsa mer i vår guide!

Filtrera
15 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 15 produkter
Visar 15 av 15 produkter