Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Kedja

Stort utbud av kedjor för ATV, Quad och MC av olika storlekar och utföranden för att passa alla typer av maskiner och körstilar. I vårt sortiment av kedjor hittar du de vanligast förekommande storlekarna som återfinns på dagens kedjedrivna maskiner, 420,428 och 520 är idag vanliga och sitter på alt från små lekfordon till racing modeller upp till 700 kubik.

Mått på Kedja, Så kallat delning (420/520 etc.)

Kedjorna finns i olika delningar, delning är det som siffran 420 eller 520 avser och är ett standardiserat mått för att avgöra vilken storlek på kedja du ska ha för att matcha ditt drev, för att inte varje tillverkare ska ha en egen storlek har ett antal standardiserade mått tagits fram och använts under lång tid.

Ofta står det på drevet eller kedjan vilken storlek du skall ha.

Längd på Kedja

Efter att du valt rätt delning på din kedja behöver du kontrollera så längden stämmer överens och räcker till mot din originalkedja, en kedjas längd mäts i antal länkar och för att kolla vad du behöver för längd lägger du helt enkelt ut kedjan på marken och räknar varje länk, en länk är fäst i var ände med en sprint eller liten pinne med nästa länk. Ofta säljs kedjor i standardlängder varpå du får kapa kedjan för att anpassa till ditt exakta antal länkar. När du köper en ny kedja bör du köpa en som har samma antal länkar som din original eller fler så att du med en kedjebrytare kan kapa av kedjan till rätt längd för dig.

Typer av Kedjor

Förutom längd och delning finns det kedjor i olika utföranden där skillnaderna i regel är material och tätningar. Kedjan kan vara standard gråfärgad eller i guld eller annan färg, en guldig kedja är i regel ytbehandlad för att inte smuts ska fästa lika lätt och därför hålla längre, ibland kan en kedja däremot vara färgad av rent estetiska skäl.

Olika tätningar förekommer också på kedjor där o-ringstätning är den vanligaste, det betyder att en liten o-ring sitter mellan sprintarna/pinnarna i kedjan och länkarna och tätar den ledade delen mellan länkarna så att fettet som är dittryckt från fabrik håller sig kvar längre vilket ger bättre livslängd. På senare tid har olika typer av o-ringskedjor tagits fram med en rad olika beteckningar, ofta är detta bara en variant av o-ring med lägre friktion eller bättre tätningsegenskaper.

Bra sortiment av kedjor. Det finns olika typ och längder av kedjor till fyrhjulingar. Är du osäker vilken du skall ha så undersök din gamla. Ofta står det instansat i sidan på länken vilken typ det är (530/520/428/420 osv). Antalet länkar får du fram genom att räkna antalet. Köper du en längre kedja kan du enkelt kapa av den biten som är för mycket.

Filtrera
12 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 12 produkter