Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Variatorvikter

Variatorvikter till ATV och UTV Modeller med remdriven automatisk växellåda (CVT). Fyrhjulingar med variator har i regel vikter i den främre variatorn (Primärvariatorn) som reglerar hur snabbt eller långsamt variatorns skivor skall gå isär.

Vikterna är antingen rullar som rör sig på banor i primärvariatorn eller ledade på pinnar, gemensamt för variatorvikterna är att det är centrifugalkraften som genereras av motorns rotation som gör att vikterna slungas ut och går tillbaka med motorns varvtal, detta i sin tur medger att variatorskivorna kan gå isär eller pressas ihop varvid remmen rör sig upp och ner i variatorn och utväxlingen därigenom förändras.

Beroende på vikternas vikt så sker denna rörelse snabbare eller långsammare vilket ger fyrhjulingen olika köregenskaper, tynger vikter kräver högre varvtal för att slungas ut och ger i regel högre vridmoment men något långsammare acceleration medans lättare vikter enklare slungas ut och därigenom förbättras fordonets acceleration.

Ofta sitter det mellan sex till åtta vikter i en primärvariator och vikterna man laborerar med är i gram med så lite som ett par grams vikts skillnad per variatorvikt vilket gör en skillnad i hur din ATV eller UTV upplevs. Oavsett typ av vikter, rullar eller ledade, är det viktigt att variatorvikterna kan röra sig fritt. Inspektera därför dina vikter och området de rör sig i eller på för slitage, smuts och ojämnheter. Har en variatorvikt blivit oval, lite platt på en sida eller på annat sätt nersliten kommer fyrhjulingens gång upplevas som hackig och ojämn.

På samma sätt kan en ledad variatorvikt som sitter på en sprint som slitits ut bidra till ojämn gång.

De flesta variatorer skall vara fria från fett och olja för att fungera optimalt men det förekommer modeller, främst Yamaha med deras Ultramatic variator, som är helt kapslade i variatorfett.

Filtrera
25 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 25 produkter
Visar 25 av 25 produkter