Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Vattenpump

Vattenpumpen gör så att kylarvattnet i din vattenkylda ATV eller UTV kan cirkulera i kylsystemet så att motorn får korrekt kylning och uppnår rätt arbetstemperatur.

Vattenpumpen på fyrhjulingar och UTV sitter oftast lågt belägen i framkant på motorn och är som regel skruvad direkt i motorblocket, du hittar enklast vattenpumpen genom att följa kylslangarna från motor eller kylare tills de kommer till en anslutning i motorn. I vattenpumpen sitter en impeller vilket är ett litet hjul med vingar på, impellern drivs av en axel som går in i motorn och denna roterar när maskinen är igång.

Vattenpumpen går oftast enkelt att demontera från utsidan motorn utan att motorn behöver delas. Du måste däremot tömma kylarvattnet och beroende på vattenpumpens position på motorn även motoroljan. Vattenpumpen kan antingen vara en separat enhet skruvad i motorblocket som du lossar i ett stycke, då sitter oftast en o-ring som tätar mellan motorblock och vattenpump. Vissa fyrhjulingar har bara ett lock som går att lossa för att komma åt impeller och då sitter en packning eller o-ring i locket som tätar mot motorblocket.

Nästan alla vattenpumpar på fyrhjulingar och UTV har en speciell sorts tätning som tätar vattenpumpens axel så att inte kylarvätska läcker in i motorn eller olja in i vattenpumpen, denna packbox heter på engelska ”Mechanical Seal” och är en packbox i flera delar, ofta med en fjäder inbyggd.

Denna packbox är en vanlig del som går sönder, och p åde flesta vattenpumpar sitter då ett så kallat skvallerhål i underkant där kylarvätska börjar droppa ut om denna packning är trasig eller håller på och går sönder.

Filtrera
14 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 14 produkter
Visar 14 av 14 produkter