Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Sekundärvariator

Kompletta bakre variatorer och reservdelar till Sekundärvariatorn på remdrivna (CVT) ATV och UTV Modeller. Sekundärvariatorn, på engelska ”Secondary Clutch" eller "Driven Clutch” är den bakre delen av variatorn som du ser när du öppnar variatorkåpan.

Sekundärvariatorn har oftast två skivor som drivremmen löper mellan och en stark fjäder som pressar ihop dessa skivor. Med motorns rotation öppnas och stängs mellanrummet mellan skivorna i den bakre variatorn varpå utväxlingen ändras.

I sekundärvariatorn på fyrhjulingar är det framför allt fjädern som har en avgörande roll i hur maskinen upplevs och fungerar, beroende på hur hård eller mjuk fjädern är, eller hur hårt förspänningen är inställd så greppar skivorna olika hårt mot remmen. 

En hårdare fjäder ger i regel bättre remgrepp och är ofta det som ingår i ett variatorkit.

Olika tillverkare har lite olika varianter på sekundärvariatorn och förutom fjädern och skivorna förekommer modeller som har rullar och diverse bussningar som är till för att skivorna ska kunna pressas isär och gå ihop.

I ursprungsläget ligger drivremmen i toppen av sekundärvariatorn och vandrar sedan ner mellan skivorna när motorns rotation ökar.

Vid renovering av variatorn eller byte av drivrem är det viktigt att man inspekterar skivorna för slitage och smuts eller gummirester av den gammal drivrem. Har sekundärvariatorns skivor rispor, repor eller andra skador i sig kan det medföra att en nymonterad drivrem snabbt slits ut.

Filtrera
26 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 26 produkter
Visar 26 av 26 produkter