Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Kyltemperaturgivare

Kyltemperaturgivaren är den givare som normalt sitter monterad i nederkant på kylaren på en ATV eller UTV med vätskekyld motor.

Kyltemperaturgivaren har som uppgift att mäta temperaturen på kylarvätskan och när denna blir för hög skickar givaren en signal, eller snarare släpper igenom ström, till kylfläkten antingen direkt eller via ett relä som gör att kylfläkten startar. På de flesta vattenkylda fyrhjulingar sitter det en kyltemperaturgivare i nederkant kylet, givaren är skruvad in i kylaren och har en o-ring eller bricka som tätar så att inte kylarvätskan ska läcka ut.

Givaren har antingen kablar som går ut ifrån den eller ett konaktstycke med två poler direkt i givaren. Att kyltemperaturgivaren går sönder är tämligen vanligt och det första man brukar märka detta på är att fyrhjulingen går varmt eller till och med kokar, detta eftersom kylfläkten inte startar. Givaren består i regel av ett motstånd som påverkas av värme, när värmen går upp till en viss nivå släpper motståendet igenom ström. På så sätt fungerar de flesta kyltemperaturgivare, när kylarvätskan är kall så är motståndet stort i kyltempgivaren och den släpper inte igenom någon ström, när sedan kylvätskans temperatur går upp till en viss nivå, beroende på vad tillverkaren har specificerat motståndet till, så släpper givaren igenom ström som ofta går till att aktivera ett relä som i sin tur skickar ström till kylfläkten som startar.

De flesta kyltemperaturgivare på fyrhjulingar fungerar på ovan sätt och är således enkla att utföra en grundläggande felsökning på.

Har du problem med att din fyrhjuling går varmt eller kokar börjar du med att lokalisera kyltemperaturgivaren och lossar sedan kontakten till denna, bygla sedan delen som kommer från fordonets kabelstam, då skall kylarfläkten starta. Gör den det så är Kyltemperaturgivaren trasig.

Startar inte fläkten trots detta kan problemet ligga i eventuella relä eller direkt i kylfläktens elmotor.

Filtrera
22 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 22 produkter
Visar 22 av 22 produkter