Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Termostat

Termostaten är den del på din fyrhjuling eller UTV som avgör när kylarvattnet i din maskins motor har tillräckligt hög temperatur för att släppas ut och kylas ner i kylaren.

När du startar din fyrhjuling eller UTV vill du att motorn snabbt ska uppnå rätt arbetstemperatur då en kall motor slits snabbt, termostatens funktion gör att kylarvattnet cirkulerar enbart i motorns kylkanaler tills det att temperaturen är tillräckligt hög. När temperaturen på kylarvattnet och motorn når en viss grad av värme vill du däremot inte att motortemperaturen ska bli för hög då detta likväl orsakar skador, det termostaten gör är att vid ett inställt temperaturvärde öppnar kanalerna ut till din maskins kylare. Detta gör termostaten genom att den är byggd av en värmekänslig kärna med en fjäder runt som expanderar och drar ihop sig av värme och kyla, när termostaten blir tillräckligt varm öppnar den och kylarvatten kan då passera ut till kylaren för att kylas ned.

Termostaten är en del som slits med åren och om den inte fungerar som den ska kan det orsaka ökat slitage eller stora skador på motorn. Öppnar inte termostaten som den ska riskerar din motor snabbt att överhettas men har termostaten däremot fastnat i öppet läge kommer motorn värmas upp mycket långsamt vilket medför en mycket högre grad av slitage.

Du kan enkelt felsöka din termostat genom att placera den i en behållare med vätska i som du värmer upp gradvis, sätt en termometer i behållaren och observera termostaten, vid en temperatur närmare 80-90 grader (Varierar beroende på ATV/UTV modell) kommer termostaten dra ihop sig. Ofta fungerar termostaten antingen som den ska eller inte alls så i en första felsökning kan du enkelt avgöra att om termostaten inte rör sig alls trots hög temperatur så är den troligtvis trasig.

I vissa fall kan det vara svårt att avgöra om termostaten öppnar vid rätt temperatur däremot och då får man gå till sin instruktions eller service bok för att se vilka grader termostaten ska öppna.

Termostaten är en rörlig del som ligger i kylarvattnet konstant vilket gör att det är väldigt viktigt att du använder glykol i kylvattnet för att förhindra att fjädern och de rörliga delarna rostar ihop och fastnar eller blir tröga.

Filtrera
19 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 19 produkter
Visar 19 av 19 produkter