Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Bromsvajer Parkeringsbroms

Parkeringsbromsvajer sitter vanligtvis på vägregistrerade fyrhjulingar där detta är ett krav för att kunna besiktiga maskinen men även på UTV modeller som har en mer konventionell handbroms likt en bil.

På vissa fyrhjulingar sitter parkeringsbromsfunktionen i färdbromshantaget på styret och du låser då bromshandtaget mekaniskt med en spärr för att aktivera parkeringsbromsen. Har din fyrhjuling en parkeringsbroms likt detta är vajern du söker en så kallad ”Bromsvajer Bak” som i detta fall fungerar både som parkeringsbromsvajer och färdbromsvajer.

Parkeringsbromsvajern på fyrhjulingar går oftast från ett separat reglage på styret som drar i vajern som är kopplad till det bakre bromsoket eller ett separat parkeringsbroms ok bak. Det förekommer också fyrhjulingar där handbromsen aktiveras genom växelföraren som då har ett parkeringsläge, parkeringsbromsvajern går då från växelföraren till bromsarna bak.

För fyrhjulingar som är registrerade som MC (L7E) som får framföras på väg med B Körkort är en fungerade parkeringsbroms ett krav för att godkännas i besiktningen. På UTV har du som regel en handbromsspak som liknar den i en bil, från spaken går en eller två bromsvajrar bak till bromsoken och drar mekaniskt åt bromsarna så att maskinen inte kan flyttas.

Parkeringsbromsvajern är en del som oftast inte går sönder på grund av att den slits ut utan snarare på grund av att den används tämligen sällan och står i draget läge längre perioder, det gör att vajern som ofta utsätts för fukt och smuts rostar ihop eller på annat sätt blir trög och svår att använda.

Har din fyrhjuling eller UTV en parkeringsbroms å är det däremot en god idé att använda denna istället för att förlita sig på att maskinen ska stå still så länge du har en växel ilagd, står maskinen i lutning eller under belastning kan det slita på växellådan om denna ska fungera som parkeringsbroms och inte är avsedd för detta.

Filtrera
19 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 19 produkter
Visar 19 av 19 produkter