Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Primärvariator

Kompletta främre variatorer och variatordelar för ATV och UTV modeller med automatisk, remdriven, växellåda (CVT).

Primärvariatorn, på engelska ”Primary Clutch” eller ”Drive Clutch” är den främre av variatorns två stora hjul som du ser när du lyfter av variatorkåpan, den är kopplad antingen direkt på vevaxeln via axeln som går genom variatorkåpan eller via en slungkoppling som sitter i bakom en motorkåpan under den inre variatorkåpan.

Primärvariatorn är lite olika utformad beroende på fordonstillverkare men funktionen är likvärdig mellan de olika märkena, uppgiften för den främre variatorn är att reglera hur högt upp remmen tillåts vandra mellan variatorns skivor och på det sättet ändras maskinens utväxling.

I ursprungsläget ligger drivremmen längst ned i den främre variatorn, kontra högs upp i sekundärvariatorn och remmen rör sig sedan upp och ner i förhållande till varandra mellan främre och bakre variatorn i takt med att fordonets fart och varvtal ökar för att på så sätt steglöst sköta ”Växlingen”I en primärvariator sitter en rad olika komponenter som bussningar, fjädrar, variatorvikter och variatorskivor.

Gemensamt för alla olika typer är att de rörliga delarna i en variator ska kunna röra sig helt fritt då även mindre rispor eller skador i glidytor eller liknande kan orsaka motstånd som gör att maskinen inte driver som den ska.

Utöver det bör primärvariatorn framför allt hållas ren från damm som bildas av remmens slitage och eventuell smuts som kommer in utifrån vid körning i terräng.

Filtrera
61 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 61 produkter
Visar 48 av 61 produkter