Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Ventiler

Ventiler till fyrhjulingar och UTV med fyrtaktsmotor. Ventilerna på en motor är de komponenter som öppnar och stänger för att släppa in en luft/bränsleblandning och släpper sedan ut det förbrända bränslet i form av avgaser.

Ventilerna är placerade i topplocket och det är kamaxeln som har som uppgift att öppna och stänga dessa via kammarna på axeln vid inställda tidpunkter beroende på motorns typ. De allra flesta motorer till fyrhjulingar har totalt fyra stycken ventiler jämnt fördelade på avgas och insugsventiler, även om det förekommer motorer med udda antal ventiler.

Insugsventilerna sitter mot förgasaren eller spjällhuset och har ofta en större diameter på tallriken medans avgasventiler sitter mot grenröret och har en något mindre diameter. Ventilernas tallrikar tätar i topplocket genom ett säte som slipas in mot ventilen för att säkerställa en helt tät anslutning när ventilen är stängd, till detta används en speciell ventilpasta med slipmedel i.

Ventilernas skaft går upp genom topplocket via så kallade guider som ofta är utbytbara och i ett material som är hårdare är topplocket som ofta är i aluminium, på guiderna sitter en ventiltätning som tätar anslutningen mellan ventilens skaft och guiden för att förhindra att olja tränger in från topplocket i förbränningsutrymmet.

Ventilerna är i regel fjäderbelastade vilket gör att de stänger automatisk och trycks upp av kammarna på kamaxeln, det kan vara två fjädrar på en ventil och fjädrarna hålls på plats av en liten tallrik i toppen på ventilskaften som säkras med två stycken halvmåneformade så kallade knaster.

Ovanpå fjädrarna placeras sedan små koppar som kallas ventiltryckare och det är på dessa kammarna på kamaxeln trycker.

En ventil skall justeras med jämna intervaller så att spelet mellan ventiltryckarna och kamaxeln eller vipparmarna är korrekt, detta kallas ventilspel och mäts ofta med ett bladmått i tiondels millimeter. Ditt specifika ventilspel för din fyrhjuling står i din servicemanual.

Filtrera
36 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 36 produkter
Visar 36 av 36 produkter