Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Reparationssats Luftavstängningsventil

Luftavstängningsventilen, eller Air Cut Off Valve på engelska, är en membranstyrd ventil som ofta sitter på sidan av förgasaren på fyrhjulingar och UTV med fyrtaktsmotor. Ventilens funktion är att eliminera baktändning eller avgassmällar när du släpper gasen hastigt.

Har du problem med avgassmällar när du släpper gasen helt efter att ha kört i jämn fart en stund kan detta bero antingen på att avgassystemet är otätt eller att membranet i luftavstängningsventilen är sprucket eller slitet.

Membranet sitter oftast bakom ett litet lock med en rund upphöjning på sidan av förgasaren på en fyrhjuling eller UTV och blir med åren utslitet eller drabbas av sprickor. Under locket som ofta lossas med två stjärnskruvar sitter membranet samt en liten fjäder och eventuellt ett par andra gummipackningar.

Membranet är mycket enkelt att byta, har din fyrhjuling några år på nacken och du upplever avgassmällar i högre utsträckning är det en god idé att renovera och byta ut membranet.

Luftavstängningsventilen gör att det höga vakuum som bildas i förgasarens insug när du släpper på gasen hastigt, som gör att fyrhjulingens bränsleblandning temporärt blir för snål, motverkas genom att vakuumet aktiverar membranet som i sin tur stryper lufttillflödet till tomgångs och lågfartsmunstyckena vilket ger en tillfälligt fetare blandning som motverkar avgassmällar.

Filtrera
16 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 16 produkter
Visar 16 av 16 produkter