Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Bensinkran

En bensinkran sitter i regel på fyrhjulingar med förgasare och den vanligaste typen av bensinkran har tre lägen, av, på och reserv. Det förekommer även enklare varianter av bensinkranar med endast två lägen (Av/På) samt fyrhjulingar som använder sig av en vakuumstyrd bensinkran.

En konventionell bensinkran med ett vred för att stänga eller öppna tillflödet av bensin till förgasaren är en ganska enkel konstruktion och du märker tämligen enkelt om bensinkranen behöver bytas ut, antingen så kärvar vredet eller så läcker bensinkranen på grund av slitage.

Ofta kan du antingen köpa en ny bensinkran eller en reparationssats till bensinkranen och med ganska små medel få bukt på problemet. Fyrhjulingar med en vakuumstyrd bensinkran kan ha mer diffusa problem om bensinkranen är sliten eller inte fungerar som den ska.

I en vakuumstyrd beninkran sitter ett litet membran i gummi, på beninkranen har du då en anslutning som går via en slang till insugsgummit eller därikring på din fyrhjuling, när du trycker igång maskinen så bildas vakuum i insuget och membranet släpper förbi bränsle från bensintanken till förgasaren.

Det vanligaste problemet med vakuumstyrda bensinkranar är att membranet är trasigt eller slappt och inte stänger som det ska varpå förgasaren flödar över även när motorn är avstängd och kan lämna en pöl med bensin på golvet en stund efter du parkerat din fyrhjuling.

Det kan också förekomma problem eller skador på slangarna till den vakuumstyrda kranen som gör att det inte blir tillräckligt vakuum för att beninkranen ska öppna och släppa fram bensin till förgasaren.

Ofta är bensinkranar på fyrhjulingar väldigt specifika då de i många fall sitter monterade i tanken och det kräver då att du byter till en likadan kran för att den ska sluta tätt mot tanken.

Filtrera
57 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 57 produkter
Visar 48 av 57 produkter