Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Fyrhjulsdriftsmotor

Fyrhjulsdriftsmotor, eller differentialmotor, för fyrhjulingar och UTV modeller med manuellt inkopplingsbar fyrhjulsdrift och differentialspärr.

På många ATV modeller är bakhjulsdriften konstant inkopplad och fyrhjulsdriften kopplas in via en knapp på styret, på denna knapp kan du ofta även välja att låsa framhjulen med en så kallad differentialspärr/Diff-Lock.

Det som gör att detta fungerar är en elmotor som sitter monterad på främre differentialen, elmotorn har oftast ett kugghjul som går in i diffen som skjuter på en kuggstång eller växelgaffel och på så sätt kopplas framhjulens drift in eller låses.

Det förekommer även fyrhjulingar och UTV modeller som har en liknande motor på en differential placerad bak på maskinen, i dessa fall är den till för att aktivera ett så kallat TURF läge, det vill säga frikoppling av den annars stela vinkelväxeln bak som gör att bakhjulen kan rotera fritt från varandra vilket underlättar manövrering och medger mindre slitage på underlaget.