Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Plogfjäder

Plogfjädrar för ATV och UTV plogblad.

Plogfjädrarna på din snöplog har en viktig säkerhetsfunktion och är till för att plogbladet skall kunna vinkla sig framåt om slitstålet tar stopp i ett hinder i marken, istället för att kraften från ett sådant stopp skall fortplanta sig genom plogbladet till fyrhjulingen och föraren med risk för skador som följd absorberar plogbladets fjädrar en del av denna kraft.

I regel är plogblad för fyrhjulingar och UTV monterade i plogramen med en ledad bult i underkant, och plogfjädrarna stabiliserar plogen i överkant och ger en flexibel men säker infästning. I och med denna flexibla infästning får du dels säkerhetsfunktionen av att bladet ”löser ut” vid plötsliga stopp, dels en justeringsmöjlighet där du ofta kan ställa bladets vinkel mot marken med osymmetriska distanser i plogramen.

Plogfjädrarna sitter oftast fästa i hål placerade i överkant på snöbladet och går ner mot plogramen i vinkel där de ansluts till öglor som sitter i vinkelfästen i plogramen. En plogfjäders förspänning kan oftast regleras i denna ögla genom att skruva åt muttrarna på den gängade stången som sitter ihop med öglan. Spänner du fjädrarna hårdare kommer det krävas mer kraft för plogen att ”lösa ut” och gör du fjädrarna lösare kommer bladet ha lättare för att vinkla sig.

Ofta vill man spänna fjädrarna något om plogning sker i kuperad terräng, grusvägar med små stenar i, eller frusen snö som bladet riskerar att fastna i, är fjädrarna spända för löst kan bladet komma att vinkla sig i tid och otid vid normal plogning.

Plogtillverkare använder ofta olika längder och dimensioner på sina plogfjädrar men det viktiga är att fjädern räcker till i längd mellan fästena på din plog.