Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Drivknutar

Drivknutar och drivknutsreparationssatser för ATV och UTV. Om du bara behöver byta en drivknut på din drivaxel kan knutarna ofta köpas löst, kanske har du nyligen bytt axeln men råkat punkter en damask och fått i smuts i drivknuten som slitits ut? I vårt breda sortiment hittar du både inre och yttre drivknutar till de flesta vanligt förekommande ATV och UTV modeller.

En drivknut är en ledad del som sitter på drivaxeln och är den del som ansluter drivaxeln i slutväxeln eller differentialen och hjulhubben, knuten är ledad och kan samtidigt som den roterar röra sig uppåt och nedåt för att följa fordonets fjädring vid körning i ojämn terräng.

En drivknut består av ett ”hus” som har flera kulbanor och kulor i sig samt en ring som håller kulorna på plats, själva drivaxeln har splines som sticks in i drivknuten för att låda axeln i kuten, tack vara kulorna och kulbanornas utformning kan drivknuten röra sig i alla riktningar och på så sätt fungera som en flexibel hopkoppling av axel och hjul.

Ett vanligt symptom på att en drivknut börjar gå sönder eller är utsliten är att det knäpper om dem, speciellt vid framaxlarna när du svänger med maskinen. Hör du detta bör du inspektera drivknutarna efter glapp och slitage, det vanligaste är att en damask spruckit eller hoppat loss varvid lera eller vatten trängt in i knuten och gjort att kulorna eller kulbanorna slitits ut. Ibland räcker det att trycka i nytt fett av Molybdenum typ men ofta behöver drivknuten bytas för att säkerställa att den inte haverera senare.

Filtrera
39 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 39 produkter
Visar 39 av 39 produkter