Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Drivrem

Drivrem, även kallat variatorrem, till ATV och UTV med automatisk växellåda (CVT, continous variable transmission). Många moderna fyrhjulingar och side by side modeller har automatiska växellådor vilket gör dem mycket enkla att köra.

För att sköta växlingen har maskinen an så kallad variator och i variatorn är det en drivrem som överför kraften från motorn genom den främre (Primär) och bakre (Sekundär) variatorn vidare till kardanaxeln och slutligen ut till hjulen.

Variatorremmen består ofta av en gummiblandning förstärkt med armerade lager av tyg eller kevlar material, drivremmen rör sig upp och ner mellan variatorns skivor och ändar på så sätt motorns utväxling så att maskinen accelererar i takt med ökad gas.

Fyrhjulingar och UTV med drivremmar är i regel mycket driftsäkra och ger ej jämn gång vilket gör fordonet enkelt att manövrera i terräng. Drivremmarna på dagens fyrhjulingar är ofta tillverkade av speciella gummiblandningar som ska klara kraften från högpresterande motorer som utsätts för stora belastningar när man drar en tung vagn eller kör aggressivt i terrängen, en drivrem är däremot känslig mot överhettning och i regel är det på grund av för hög värmeutveckling som uppstår vid slir och överbelastning som en drivrem går sönder.

För att undvika detta kan en temperaturmätare monteras i variatorkåpan som mäter temperaturen och varna om den blir för hög. Du bör också med jämna mellanrum säkerställa att luftkanalerna som löper in och ut ur variatorkåpan är fria från smuts och dam så att frisk luft kan flöda fritt och kyla ner variatorn. Du bör också läa kännas din maskin och lyssna till och känna efter när du kör så att du inte riskerar att överhetta maskinen med ett haveri som följd.

Även om en CVT växellåda med variatorrem är en beprövad och driftsäker konstruktion så är det en god idé att ha en extra drivrem hemma om din originalrem skulle gå sönder, remmen är tämligen enkel att byta men går remmen av blir fordonet stillastående tills du hunnit få hem en ny varför det är en bra idé att vara förberedd och ha en extra liggandes.

Ska du byta variatorrem på din ATV eller UTV och behöver hjälp på vägen? Spana in vår guide där du ser hur du byter variatorrem.

Filtrera
99 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 99 produkter
Visar 48 av 99 produkter