Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Oljepump

Oljepump och delar till oljepumpen på ATV och UTV. De flesta fyrhjulingar och UTV motorer har så kallad trycksmörjning, det betyder att en oljepump suger upp olja från oljesumpen eller botten av motorn och ger oljan ett högre tryck så att det skall kunna färdas genom de olika olja kanalerna i motorblock, cylinder och topplock för att på så sätt komma åt och smörja alla rörliga delar inne i motorn.

Oljepumpen har en mycket viktig funktion då många moderna motorer är byggda med små toleranser och jobbar under höga tryck vilket kräver ett konstant tillflöde av olja som renats genom oljefiltret eller en oljesil för att inte skära ihop eller gå sönder.

Vanligtvis sitter oljepumpen i motorblocket och drivs av en axel inifrån motorn, det förekommer oljepumpar av mer extern modell som sitter på utsidan motorblocket som en separat enhet men funktionen är snarlik, pumpen suger upp olja när pumpens drev roterar och pressar sedan oljan genom ett litet hjul inne i pumphuset så att ett högt tryck byggs upp varpå detta släpps ut genom en utgående kanal ur oljepumpen.

Oljepumpen roterar med hög hastighet och är under hög belastning av tryck och är därför ständigt utsatt för slitage, om intervallerna för oljebyte har överskridits eller olja av en för låg kvalitet använts kan slitaget öka.

Även om en oljepump fungerar kan den bilda för lågt tryck om dessa ingående delar är slitna, för att förhindra att detta skadar motorn är många motorer utrustade med en oljetrycksgivare eller oljetrycksvakt, denna ska indikera för föraren om oljetrycket blir för lågt vilket riskerar att skada motorn, i så fall behöver man omgående stänga av motorn och undersöka orsaken till det låga oljetrycket.

Möjligtvis behöver oljepumpens hjul bytas eller så är det dags för ett oljebyte om oljan blivit för utspänd eller tunn för att kunna bygga upp erforderligt tryck.

Filtrera
1 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 1 produkt