Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Glödlampor

Sort utbud av glödlampor till Fyrhjulingar, Quad, UTV och MC. Här hittar du de flesta vanligt förekommande glödlamporna som återfinns på fyrhjulingar eller motorcyklar.

På många ATV och MC modeller sitter det väldigt speciella glödlampor som skiljer sig från de vanliga lamporna som man hittar i en vanlig biltillbehörsaffär, ofta är det speciella socklar eller annat effekttal som skiljer glödlamporna åt. För att inte riskera att skada elsystemet eller strålkastarna på ditt fordon och säkerställa att ljusbilden är korrekt behöver du kontrollera så att den nya glödlampan du köper motsvarar din originallampa.

Glödlampor finns i många olika utföranden och typer, ofta med olika funtkioner elelr effekt för att passa det tilltänkta användningsområdet på ditt fordon.

Här är några saker som är bra att veta om du behöver köpa en ny glödlampa och är osäker på vilken du ska ha:

Sockel:

Sockeln är den del av glödlampan som lampan monteras med i lamphållaren, sockeln består i regel av plåt och har antingen kontaktstift eller andra anslutningspoler på sig som ger kontakt med kablarna från ditt fordons elsystem. Ofta står det en beteckning på sockeln som är en kombination av bokstäver och siffror, kollar du noga på sockeln brukar dessa gå att utläsa och de hjälper dig välja vilken typ av lampa som skall användas. En sockelbeteckning kan vara ”H4”, BA20D”, ”BAY15D” och liknande.

Börja med att inspektera din originalglödlampas sockel efter denna beteckning. Att endast jämför sockelns utseende kan lätt göra att du får hem fel glödlampa då det ibland skiljer ytterst lite mellan olika socklars utseende.

Volt/Effekt:

När du tagit reda på vilken sockel din lampa har måste du säkerställa att du väljer rätt volt och effekt. De flesta elsystem på dagens fyrhjulingar, UTV och MC är 12v, 6volts system förekommer på äldre typer av mopeder och liknande.

Effekten på en glödlampa mäts i watt och indikerar hur kraftigt lampan lyser, även om det kan vara lockande att montera en lampa med höga wattantal i fordonet för att få bättre ljus kan detta orsaka stora skador på fordonets elsystem då kablar och liknande inte är dimensionerat efter den högre effekten men kan även orsaka skador på strålkastare och lyktor so till och med kan smälta då högre effekt utvecklar mer värme.

På fyrhjulingar, UTV och MC är det vanligt med glödlampor med 20-35watt även om högre effekt förekommer. Ofta kan du se att en lampas effekt benämns med två watt tal, exempelvis 35W/35W eller 21W/5W detta betyder att glödlampan har två trådar och två funktioner, ofta används samma glödlampa för flera funktioner för att spara plats i lamphuset. En 35W/35W lampa kan till exempel användas för hel och halvljus genom att ljusbilden reflekteras lite olika på de olika trådarna, medan en 21W/5W lampa kanske används som positionsljus och bromsljus där 5W är positionsljus som alltid lyser och 21W är bromsljus som lyser kraftigare när man bromsar.

När du ska köpa en ny glödlampa istället för din befintliga trasiga är det alltid en god idé att demontera den befintliga lampan och ta reda på vilken sockel och effekt som sitter original och jämföra med den nya lampan du hittar i vårt sortimen.

Filtrera
49 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 49 produkter
Visar 48 av 49 produkter