Hitta rätt delar och tillbehör till din fyrhjuling!

eller

Välj ATV/UTV manuellt

Lägg till regnummer

Fyll i dina uppgifter så lägger vi till ditt regnummer i vårt register. Vi återkopplar så fort vi kan!

Används för att kontakta dig när ditt regnummer finns i vårt register.Information

Reservdelssökning på registreringsnummer eller märke, modell, årsmodell:


När du söker på reservdelar via registreringsnummer eller modell visas passande delar till ditt valda fordon upp med information om delen passar eller är så kallad universal.


Delar märkta med "Passar din fyrhjuling" är direkt anpassade för ditt valda fordon. Är delen märkt med detta garanterar vi att den passar ditt valda fordon, om delen mot förmodan inte skulle passa hjälper vi dig kostnadsfritt med ett byte till passande del.


Delar märkta med "Universal" är inte direkt modellanpassade men passar de flesta typer av fordon. 


Vid Sökning på registreringsnummer kontrollera att sökningen ger korrekt information om ditt fordon, du ser information om detta högst upp på sidan under menyerna.


Om du vill navigera runt bland reservdelarna på sidan kommer din sökning sparas och då endast visa matchande reservdelar tills du väljer att återställa den.


För att komma tillbaka till resultatsidan klickar du på "Visa alla delar"


 

Gasvajer

Gasvajern har den kanske viktigaste funktionen på de flesta fyrhjulingar och UTV maskiner, utan en fungerade gasvajer kommer man inte långt.

Gasvajern styrs på fyrhjulingar av tum eller rullgasen och på UTV modeller av gaspedalen, vajern går sedan vidare till förgasaren eller bränsleinsprutningen på din maskin och öppnar och stänger ett spjäll eller en trottel när du gasar.

På fyrhjulingar är det fortfarande allra vanligast förekommande att gasen manövreras genom en gasvajer, även moderna fyrhjulingar och UTV med bränsleinsprutning har oftast en vajer som styr spjällhusets öppnande och stängande.

Infästning Gasvajer

Gasvajern är fästs uppe vid styret i tumgasen eller rullgasen, på fyrhjulingar med tumgas räcker det oftast med att lossa locket på tumgasen och trä ut vajern medans man på Quad modeller med rullgas oftast måste dela på rullgashuset för att lossa gasvajern. Det finns framför allt två varianter av hur en gasvajer är fäst i förgasaren/spjälhuset på en ATV eller UTV och i regel kan man dela upp det i maskiner som är tvåtakt eller fyrtakt.

Fyrtakt (Förgasare eller Bränsleinsprutning)

Gasvajern på de flesta fyrhjulingar med fyrtaktsmotor fäst från sidan av förgasare eller spällhus och du kommer år den genom att lossa ett lock där gasvajern sitter fäst i ett litet hjul eller hävarm som öppnar eller stänger ett spjäll. Du lossar enkelt vajern genom att först släppa justerskruvarna uppe vid gashandtaget och nere vid spjällhuset varpå vajern är tillräckligt lång för att träs ut.

Tvåtakt

På fyrhjulingar eller Quad med tvåtaktsmotor går vajern oftast in i förgasaren från toppen och du kommer åt att byta den genom att skruva loss ”locket” på förgasarens topp där vajern går ut, under locket sitter en fjäder och en trottel som rör sig upp och ner när du gasar. Gasvajern är fäst i trotteln med en mycket liten nippel, pressa ihop fjädern med händerna så släpper vajerns spänning och du kan trä ut vajern genom en slits i trotteln.

Filtrera
146 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 146 produkter
Visar 48 av 146 produkter