ATV Husets guide till batteriladdare

Lär dig mer om batteriladdare till din ATV

Batterierna på dagens fyrhjulingar är tämligen små och klarar inte av att stå oladdade under längre perioder, det kan räcka att din ATV står en vecka eller två utan att användas för att batteriet skall börja ladda ur sig. I denna guide går vi igenom fördelarna med att använda batteriladdare och våra rekommendationer.
Header ATV Batteriladdare

I denna guide lär du dig mer om:

- Batteriladdare till ATV
- Varför behövs batteriladdare?
- När behövs batteriladdare?
- "Smarta" batteriladdare
- Inkoppling av batteriladdare
- Jämförelse av batteriladdare
Kort batterifakta
Fakta vilospänning
Fakta temperatur
Några anledningar till att använda batteriladdare
När batteriet börjar ladda ur sig och kommer under ca 12,5 volt börjar det att ta skada. Står batteriet en längre tid med urladdat batteri kommer det att skadas såpass mycket att det inte går att ladda upp igen, sker detta måste du köpa ett nytt batteri för ca. 1000 kr och dagen som skulle ägnats till att köra eller arbeta med din ATV är förstörd.

Har du en smart batteriladdare från C-TEK, Noco eller Battery Tender så kan du undvika detta, med deras smarta batteriladdare fäster du en snabbkontakt på batteripolerna på din ATV och när du ställer fyrhjulingen efter att du varit ute och kört kopplar du snabbt in batteriladdaren och ställer den på auto-läget.

Du kan nu låta laddaren stå tills nästa gång du skall använda fyrhjulingen och du kan då vara säker på att din C-Tek batteriladdare har tagit hand om och underhållsladdat batteriet så att det är redo att användas.
Enkel inkoppling - Det finns flera olika snabbkopplingar till laddarna som gör att du inte behöver lyfta på sadeln för att ladda batteriet. Koppla bara in laddaren till anslutningskontakten. Det finns även en kontakt med inbyggd spänningsmätare där du kan se direkt hur mycket kapacitet som finns kvar i batteriet.

Batteriladdaren har två lägen. MC-läget funkar bra till alla moped, MC och ATV batterier. Bil läge använder du ifall du skall ladda ett batteri till din bil.
Jämförelse tabell