ATV Husets guide till Warn vinschar

Lär dig mer om Warn vinschar för ATV och UTV

Warn tillverkar vinschar av högsta kvalitet till ATV och UTV, med världsledande kvalitet och längst tid i branschen är Warn ett självklart val för dig som söker en professionell vinsch för tungt arbete som du kan lita på i många år. I denna guide går vi igenom de olika modeller Warn producerar och vilken som passar dig.
Header ATV Warn Vinsch

I denna guide lär du dig mer om:

- Warn Powersports
- Vinschfästen
- Dragstyrka
- Warn AXON
- Warn VRX
- Stål- eller syntetlina?
- Vinsch för ploglyft
- Warn Pro Vantage
- Warn Vantage
- Reservdelar till äldre modeller
Warn Powersports historia
Warn är en världsledande tillverkare av Offroad tillbehör för Jeepar, ATV och UTV och har varit verksamma sedan 1948. Företaget startades av två bröder och började med konventering av Willy's Jeepar från andra världskriget som byggdes om för användning av privatpersoner. Warn var först med att tillverka en vinsch för "hobbybruk" och den första vinchen de tillverkade kom till 1959, sedan dess har Warn fortsatt att utveckla vinschar och andra tillbehör som plogar, hasplåtar, bumprar och andra tillbehör för alla Offroad applikationer.

Warn är idag världskända i offroadkretsar som ett märke med högsta möjliga kvalitet och bästa användarvänlighet.

Vi på ATV Huset har sålt Warns vinschar, plogar, hasplåtar, bumprar och övriga tillbehör under flera års tid och är själva imponerade över den höga kvalitet som samtliga produkter håller. När det kommer till användarvänlighet, precision i tillverkning och funktionalitet är Warns produkter i topp i alla kategorier.
Warn vinschfäste
Warn ATV vinschar passar alla standardvinschfästen på de flesta fyrhjulingar på marknaden. Infästningshålen för vinschen är Warns standadiserade mått som är samma på nästan alla vinschmärken på marknaden vilket är 76x124 mm, 4 st bultar.

Saknar din ATV eller UTV vinschfäste så har vi modellanpassade vinschfästen för montering i fronten på din maskin eller vinschfästen för montering på lastracket fram eller bak.

Komplett kablage med relä, styrswitch för styret, monteringsplatta för linstyrare (ej vinschfäste) och linstyrare samt monteringsinstruktioner ingår i alla vinschar.

Obs! De flesta Warn vinschar med en dragkraft över 4000lb (1814kg) har UTV infästningsmått, 76.2x167.4 mm. Kontakta oss om du är osäker på vilken vinsch som passar dig. Vissa Warn vinschar, t.ex. Warn Works Utility vinscharna, har andra infästningsmått än standard och kan kräva att nya hål borras på monteringsplattan.
Warn AXON
Revolutionerande vinsch från Warn! Det största som hänt på ATV/UTV vinsch marknanden på år och dar!
Helt ny motor med inbyggd kontaktor - förkortar inkopplingstiden med upp till 50%
IP68 Tätad
Digital styrswitch med överbelastningsvarning
Warn Axon breakdown
Warn VRX
Warn VRX - Ny serie från Warn, ersätter Warns Vantage serie. Prisvädra och kraftiga vinschar med Warns garanterade kvalitet!
Med stål eller syntetisk Lina
IP68 tätad
Enklare manövrering av frikopplingsvred.
Warn VRX breakdown
Warn Pro Vantage
Utgått - Ersatt av Warn AXON

De nya Pro Vantage vinscharna som ersätter de äldre RT och XT-serierna har en liknande 3-stegs planetväxel och en vidareutvecklad skivbroms. De har helt nya motorer som är strömsnålare och snabbare. De har nya förbättrade kontaktorer, och mer tätningar i hela winschen (högre kapslingsklass).

Plogroller/Linförare med 4 gånger större diameter på nedre rollern sitter som original på Pro Vantage vinscharna med stållina. Trådlös fjärr ( Art nr: 74500 ) ingår till 2500 och 3500 vinscharna. 4500 vinscharna för UTV har ett belyst vinschreglage för montage på t.ex. instrumentbrädan på din UTV. Den nya Pro Vantage vinscharna med syntetlina har en helt ny linstyrning som är framtagen för att passa syntetlinan optimalt, samma typ som på fordonswinscharna och industriwinscharna. I övrigt är plattformarna lika på syntet och stålvajer vinscharna.

Warn Pro Vantage ATV Vinschar finns antingen med stållina eller nylonlina, de vinschar som har nylonlina heter -S på slutet av namnet, t.ex. "Pro Vantage 4500-S".
Warn Pro Vantage breakdown
Warn Vantage
Utgått - Ersatt av Warn VRX

Warn Vantage vinscharna är mycket prisvärda vinschar som påminner om Warns tidigare 2,5 ci och A2000 modeller. Den finns i 2000, 3000 och 4000 lbs dragstyrka. Samtliga modeller finns med stålwire eller syntetlina för att passa alla användare.

Dessa modeller har dynamisk broms vilket innebär att det är tröghetsmomentet i vinschkonstruktionen som fungerar som broms. Detta gör att Vantage vinschen inte lämpar sig lika bra för användning vid t.ex. lyftning av plog eller till en timmerkran med hängande last då det är risk att lasten sjunker när man inte kör med vinschen. Den är dock perfekt för att arbeta med i skogen vid lumning, för att dra fram djur under jakt eller för att dra lös ATV:n när man kör fast. Ett prisvärt alternativ för dig som använder din ATV för nöjesåkning!

Warn Vantage ATV Vinschar finns antingen med stållina eller nylonlina, de vinschar som har nylonlina heter -S på slutet av namnet , t.ex. "Vantage 4000-S"
Warn Vantage breakdown
Reservdelar till äldre Warn
Till er som äger en Warn vinsch av äldre modell, en RT / XT vinsch, eller en Vantage/Pro Vantage vinsch så går det och kommer i framtiden också kunna gå att beställa reservdelar om någon del på er vinsch skulle slitas ut. Vi på ATV Huset tillhandahåller samtliga delar till Warns sortiment, kontakta oss med din vinschmodell och vilken del du söker så hjälper vi dig.