Allt För Din Släpvagn Online!

Klicka Här!

Mopeder, MC Scooter, Delar & Tillbehör

Klicka Här!

Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Hasplåt

Läs mer

För att skydda underredet på din fyrhjuling vid körning i tuff terräng behöver du en hasplåt, annars riskerar du att stenar och stubbar slår sönder underredet eller att grenar sticker hål på drivknutsdamaskerna och drivknutarna slits ut i förtid.

(...)

Dagens fyrhjulingar kommer ofta utrustade med underkörningsskydd i tunn plast som skyddar mot mindre sly och stubbar men skall du arbeta i skogen med din ATV är detta oftast inte tillräckligt. Våra Hasplåtar är framtagna för att skydda underredet på din maskin så att du aldrig behöver oroa dig över vilka hinder du har framför dig.


Alla våra hasplåtar kommer förberedda för montering av Bronco/Cycle Country/IB Plogfästen, Viss modifiering krävs vid montering av Warn plogfästen

Läs mer om hur du monterar din hasplåt och varför en hasplåt är en bra grejj, Klicka Här!


Arctic Cat Hasplåtar Can-Am Hasplåtar CF Moto Hasplåtar Dinli Hasplåtar
Goes Hasplåtar  Hisun Hasplåtar Honda Hasplåtar Kawasaki Hasplåtar
Kymco Hasplåtar Linhai Hasplåtar Polaris Hasplåtar SMC Hasplåtar
 
Suzuki Hasplåtar TGB Hasplåtar Yamaha Hasplåtar  

Montera din hasplåt!

Med alla våra hasplåtar medföljer alla monteringsdetaljer som krävs samt detaljerade instruktioner för hur du monterar din nya hasplåt. Nedan kan du kolla över hur montering av en hasplåt går till, guiden nedan beskriver montering av en Hasplåt på en Yamaha Grizzly ATV men är snarlik på de flesta ATV modeller.

Värt att nämna är att hasplåtarna i vårt sortiment har extremt god passform vilket gör monteringen lekande lätt!


1.

Hasplåtarna kommer oftast i 7 delar, en stor del som monteras rakt under fyrhjulingen (1), en främre del som går upp i fronten (2), en bakre den (3) samt 4st A-Armsskydd (4,5,6,7) Övriga positioner nedan(8,9,10,11,12) avser fästen som hasplåten monteras fast i ATV'n med.

2.

De flesta fyrhjulingar kommer med originalmonterade, tunna,  plastskydd undertill, demontera alla dessa. Enklaste sättet att montera hasplåten om man inte har tillgång till en bil-lyft är att lyfta upp ATV'n på "baken", lägg en kartongbit under dock så du inte skadar plasten bak och kolla så att du skruvat åt tanklocket ordentligt så det inte rinner ut bensin.

3.

Hasplåten kommer ofta med fästen som först monteras i ramen för att sedan användas för att montera hasplåten i, montera dessa.

4.

Montera Mittenplåten

5.

Här monteras även fästen i mittplåten för att fästa den bakre plåten i.

6.

Här monteras den bakre plåten.

7.

Montera främre plåten, den fästs i bakkant i fästet som skruvades i ramen i steg 1 samt med två medföljande fästen i en ramdel/bumperdel fram. Den främre hasplåten har oftast ett uttag för vinschrullarna fram alternativt så monteras vinschrullarna över hasplåten i förborrade hål. Har du ett frontmonterat plogfäste kan den främre hasplåtsdelen behöva modifieras lite då plogfästet och hasplåten fram ofta upptar samma plats. Med lite meck brukar det dock inte vara några problem emd att få plats med båda.

8.

Montera A-Armsskydden, dessa monters antingen i förberedda hål där original-plasten satt fast eller med medföljande fästen.

9.

Klart! Nu kan du ut och röjja som aldrig förr i skog och mark utan att behöva oroa dig över stubbar och stenar! Tänk på att efterdra bultar och muttrar efter en stunds körning.