Allt För Din Släpvagn Online!

Klicka Här!

Mopeder, MC Scooter, Delar & Tillbehör

Klicka Här!

Hitta Reservdelar

 
 
 


Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Batteri

Batteri

Läs mer -

Sortera fram rätt batteri till din ATV eller Quad med vår reservdelssökfunktion(...)

välj märke, årsmodell och modell på din ATV i drop-listorna ovan för att sortera fram rätt batteri till din fyrhjuling.

Batterier till ATV, UTV & Quad. Vi tillhandahåller Motobatt AGM batterier & Aliant Litium Batterier till alla fyrhjulingsmodeller och märken på marknaden.

Läs mer om batterier längst ned på denna sida!


Handla OnlineBeställ Via Telefon 031-773 99 10 |  Beställ Via E-Post Tillbehor@atvhuset.se


Kontrollera ditt ATV batteri:

För att kontrollera statusen på ditt ATV batteri gör du följande:

 1. Börja med att lokalisera batteriet, det sitter oftast under sadeln eller under front plasten på din ATV
 2. Ta fram din multimeter, ställ denna på inställningen 20V DC
 3. Mät över polerna (röd på plus och svart på minus) på batteriet när fyrhjulingen är avstängd, du bör ha mellan 12,7-13 volt nu.
 4. Starta din ATV, mäter du över polerna på batteriet nu så bör multimetern visa 13,5-14,5 Volt, detta indikerar att fyrhjulingen laddar som den ska och att batteriet tar emot laddningen.
Har din ATV inte minst 12,5/12,7 volt i "vilospänning" dvs med motorn avstängd riskerar ditt batteri att ta skada då vanliga ATV batterier inte klarar att stå med för låg spänning i, inte ens under kortare perioder.
 
Sätt ditt batteri på underhållsladdning och kontrollera (med batteriladdaren frånkopplad) så att spänningen har gått upp efter en dag eller två. Har den inte det så finns det risk att batteriet tagit skada och inte kan räddas, vid kallare väderlek eller efter en tid ståendes i garaget riskerar du då att inte få igång din ATV.
 
Vi rekommenderar alla att koppla på en batteriladdare, tex från CTEK, då du inte använder maskinen. Dagens batteriladdare är inteligenta och du behöver bara koppla på den och trycka på start så sköter dem sig själva. har du en batteriladdare som underhållsladdar ditt batteri när du inte använder din ATV så riskerar du aldrig att maskinen inte startar pga för låg batterispänning!


Motobatt Batterier:

Alla Motobatt batterier kommer färdigfyllda och laddade direkt för att monteras i ditt fordon. Det enda du behöver göra är att ansluta plus och minuspolerna på batteriet. Följ nedan steg för att installera ditt batteri rätt!

 • Öppna kartongen och kolla så att alla monteringsdetaljer finns med, du skall ha ett set med batteripoler, monteringsskruv samt insexnyckel för montering. Vissa batterier innehåller även spacers om monteringen sker i en batteribox som är större än Motobatt batteriet.
 • Kolla så att batteriet har korrekt spänning, det skall ligga mellan 12,85 och 12,7 volt.
 • Notera hur batteripolerna på ditt befintliga batteri siter samt vilken position batteriet har i batterilådan, använd de medföljande spacer plattorna för att få batteriet att passa bra i batterilådan. 
 • Lyft av skyddspluggarna från de terminaler som du skall använda med en kniv eller smal skruvmejsel, låt pluggarna sitta kvar på de batteripoler som du inte använder.
 • Montera batteripolerna med de medföljande insexskruvarna i terminalerna du tagit bort skyddspluggarna på, en batteripol för minus ( Svart ) och en för plus ( Röd ). Du behöver inte använda dig av Loctite på skruvarna då terminalerna är något koniska för att skruvarna skall sitta kvar. DRA INTE ÅT SKRUVARNA FÖR HÅRT!
 • Montera batteriet i fordonets batterilåda och anslut dina plus och minuskablar till batteripolerna med de medföljande skruvarna. Dra inte åt dessa för hårt heller!
 • Klart!

1. Ta loss skyddspluggarna försiktigt 2. Batteripolsanslutning 3.Montering av batteripoler

Montering av kablar med eller utan batteripolsterminaler.

Du kan montera kablarna från fordonet antingen direkt i batteripolsanslutningar eller via en batteripolsterminal ( exempel B ).

 

Underhållsladdning

Precis som vanliga AGM syra batterier måste Motobatt batterierna underhållsladdas om de står oanvända under långa perioder. Använder du din ATV för att arbeta i skogen och använder mycket elektronisk utrustning är det en god idé att underhållsladda batteriet på din maskin när du inte använder den för att alltid hålla batteriet i gott skick. Ställer du av ditt fordon under långa perioder är en underhållsladdare ett måste för att batteriet inte skall ladda ur sig och förstöras. Detta har alla syra och gel batterier gemensamt.

Dubbla plus och minusanslutningar

På de Motobatt batterier som har dubbla plus och minuspoler, som nedan bild, kan du använda båda polerna för att montera extra tillbehör som batteriladdare, GPS, Vinschkablar eller annan elektrisk utrustning. Du kan behöva komplettera med ytterligare batteriterminaler eller skruvar för att nyttja alla fyra poler.

 

Spacers

Spacers är de plastdetaljerna som hjälper till att hålla batteriet stadigt på plats i batterilådan på ditt fordon, på de flesta Motobatt batterier ingår dessa spacers. Dessa används när Motobatt batteriet är mindre än Originalbatteriet och behöver stabiliseras i batteriboxen. I vissa fall behöver man inte använda dessa spacers.

Välja rätt Motobatt Batteri

 

Motobatt har batterier för nästan alla applikationer och passar de flesta fyrhjulingar, quad, motorcyklar, mopeder och mc scooters på marknaden. För att få hjälp att välja rätt batteri till ditt fordon kan du ta hjälp av Motobatts batteriguide, klicka på nedan bild för att komma till guiden eller använd vår sökfunktion på hemsidan " Hitta reservdelar" och leta upp rätt batteri till din ATV.