Allt För Din Släpvagn Online!

Klicka Här!

Mopeder, MC Scooter, Delar & Tillbehör

Klicka Här!

Hitta Reservdelar

 
 
 


Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Spindelleder

Spindelleder

Läs mer

Sortera fram rätt spindelled/balljoint till din ATV eller Quad med vår reservdelssökfunktion(...)

välj märke, årsmodell och modell på din ATV i drop-listorna ovan för att sortera fram rätt spindelled/balljoint till din fyrhjuling.

Notera att det kan skilja mellan övre och undre spindelled/balljoint, det framgår inne i produkten vilken led som sitter var på ditt fordon.

Hur byter man bussningarna spindelled / Balljoint? Se Längst ned på dessa sida för steg för steg guide!


 ATV Huset tillhandahåller reservdelar till alla kända ATV & UTV Märken och modeller, Hittar du inte delarna du söker på vår hemsida? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Handla OnlineBeställ Via Telefon 031-773 99 10 |  Beställ Via E-Post Tillbehor@atvhuset.se


Byte Spindeled - Steg för steg guide

Vänligen observera: Denna guide för byte av spindelled är väldigt generell och behöver inte överensstämma exakt med hur bytet går till på din ATV. Själva funktionen av spindelleden är däremot likvärdig på nästan alla fyrhjulingar men du bör konsultera din verkstadsmanual eller lokala verkstad om du känner dig osäker över bytet.

Denna guide beskriver hur du byter spindelled på en ATV med drivaxel, bytet är dock väldigt lika på fyrhjulingar utan drivaxel fram.

Verktyg och material som kan behövas:

  • Ny spindelled
  • Hammare
  • Don
  • Multispray typ 5-56 eller WD/40
  • Verkstadspress eller skruvstäd

Packa upp innehållet i spindelledssatsen, de flesta spindelleder kommer komplett med ny låsring, kronmutter och saxpinne men skillnader kan förekomma.

 
Spruta på lite multispray på spindelledenn så lossnar den enklare.

 
Lossa spindelleden från hjulhubben, på bilden används ett specialverktyg men oftast går det att knacka loss spindelleden försiktigt med en hammare.


Vid behov monterar du loss A-Armen från fyrhjulingen. I Vissa fall går det att byta Spindelleden på plats.


Lossa låsringen med en låsringstång eller en platt skruvmejsel.


Använd en press, ett skruvstäd eller knacka försiktigt med en hammare för att lossa spindelleden från A-Armen. Tänk på att lämna plats åt spindelleden att trilla ur a-armen.


Rengör A-Armen från smuts och rost, inspektera så det inte är några jack i ytan. Slipa ner dessa med ett fint slipapper vid behov.


Använd en press eller ett skruvstäd för att pressa i spindelleden i A-Armen. Var noga så att den kommer rakt ner i A-Armen och akta så du inte skadar damasken.Montera den nya låsringen.


Montera tillbaka A-Armarna i hjulhubben, var noga med att dra åt alla bultar och muttrar samt montera eventuella saxpinnar.