Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Bandsats

Bandsats

Camso / Camoplast tillverkar  marknadens bästa bandsatser för året runt bruk, med sina slitstarka drivmattor tar du dig fram oslagbart bra både sommar och vintertid.

Fördelarna med bandsatser från Camso är många, högsta kvalitét, anpassad utväxling för alla fyrhjulingsstorlekar och flest applikationsmöjligheter är några, att du kan köpa lösa monteringssatser och byta ut endast monteringssatsen när du byter ATV är en annan, det gör att du kan ha samma bandsats i flera säsonger och endast köpa ny monteringssats om du byter ATV.

- Alla Bandsatser Komplett med Monteringssats för din Maskin - Normal Leveranstid 5-7 Vardagar  - Fri Hemleverans
GUIDE -BANDSATS ATV


Frågor och svar om bandsatser till atv.

 

Behöver man modifiera sin ATV eller UTV för att kunna montera bandsats?

Nej - I de allra flesta fall har vi en modellanpassad monteringssats, då är monteringsdetaljerna anpassade för just din modell. Har du en nyare ATV från 2000 och framåt så har vi nästan alltid modellanpassade monteringssatser.

 

Hur lång tid tar det att skifta mellan bandsats och hjul?

Det är första gången det tar tid att montera en bandsats, då är det viktigt att man följer medföljande instruktioner för vilka inställningar som skall göras. Vid första montering så installeras fästplattor för stabiliseringsstag i fyrhjulingen samt injustering av banden görs, fästplattorna kan man låta sitta kvar om man vill skifta mellan hjul och band.

Nästa gång man monterar och demonterar så kommer det gå mycket snabbare. Det tar endast något längre tid än att byta hjul, beroende på märke och modell.

 

Om jag byter min ATV eller UTV, kan jag flytta med mig bandsatsen?

Ja - oftast, bandsatserna är designade att passa nästan alla ATV och UTV. Det är monterings satserna som brukar skilja dem åt. Kontakta oss så undersöker vi exakt vad du behöver göra för att få dem att passa på en ny modell.

 

Hur mycket effekt behöver jag för att använda bandsats?

Mindre än med däck! Bandsatserna kräver en lägre effekt, banden är utrustade med ett mindre drev i dess konstruktion vilket gör att du behöver ungefär ⅓ mindre effekt. Drevningen i satsen gör att den växlas ned, och mer effekt når banden.

 

Hur länge håller banden?

Banden kommer att hålla många mil. Banden fungerar precis som däck, de slits beroende på vilket underlag som du kör på, hastighet och vikt på din ATV / UTV. Viktigt att följa instruktionerna vid montering för korrekt injustering.

 

Är det större risk att min ATV / UTV blir mer tippbenägen?

Nej. Även om markfrigången ökar med ca 10 cm med bandsats installerade så hamnar den ökade vikten i marknivå. Fördelen du får är även en längre och bredare hjulbas.

 

Fungerar banden på snö, lera och berg?

Ja! Bandsats till ATV kan du köra med i princip över allt, året om. Du kommer få ett grymt fäste oavsett vilket underlag du kör på. Viktfördelningen kommer även bli betydligt bättre vilket gör att du kommer komma fram på ställen där du tidigare kört fast.

 

Hur funkar det att syra med bandsats monterat på en UTV eller ATV?

Det är inga problem att syra bara man har lite fart. Det är ungefär som att köra en maskin med stora hjul, det blir lite trögare bara. Har du servostyrning så är det inga problem.

 

Bandsats Polaris har ni det?

Ja! Vi har bandsats till bland annat Polaris Sportsman ATV modeller och även UTV modeller. Se mer i listan eller slå oss en signal så hjälper vi dig hitta rätt. 

Bandsats Can Am har ni det?

Ja! Vi har monteringssatser till de flesta Outlander och Renegade modeller från Can Am. Vi jobbar med alla märken och vi har bandsatser till Arctic cat, Suzuki, Yamaha, TGB, John Deer, Kawasaki med flera. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Jag har en Can Am Outlander 1000 med plogpaket, kommer jag kunna använda plogen?

Nej! För att plogen skall nå ned till marken och nå framför bandsatsen så behöver du ha en plog med en förlängd plogram. Antingen byter man ut plogram eller så köper man en ny komplett plog för ATV med bandsats och säljer den gamla på blocket.

 

Funkar det bra att ploga med en Polaris bandsats?

Ja! Med alla maskiner funkar det riktigt bra att ploga snö. Du får mycket bra fäste och maskinen blir riktigt stark och orkar putta snön framför sig.

 

Vilka är Camso? 

Camoplast Inc som det från början hette startades redan 1982 och är en tillverkare inom larvband och transportband. 2010 blev bolaget uppköpt och från och med 2015 så bytte man namn från Camoplast till Camso.

Bandsatser som såldes 2010 till 2015 har hetat Camoplast och från och med 2015 heter de Camso. Företaget har sin bas i Quebec Canada.