ATV Husets guide till hydraulik

Lär dig mer om hydrauliksystem till din ATV och UTV

I denna guide går vi igenom olika typer av hydraulsystem till din fyrhjuling/UTV och de många användningsområdena av hydraulik.
Header ATV Hydraulikguide

I denna guide lär du dig mer om:

- Användningsområden av hydraulik
- Vinkling av vikplog
- Ploglyft
- Lyft och tömning av skopor
- Lyft av borstar
- Manövrering av jordbruksredskap
ATV/UTV Hydraulik
Hydraulik på fyrhjulingar och UTV är ganska nytt på marknaden, på ATV Huset har vi sålt olika hydrauliska system sedan 2017 och ser att både intresset för dessa system och utbudet av tillämpningar ökar för varje år.

Hydraulsystemen i vårt sortiment kommer från välkända leverantörer och nyheter är noga utprövade innan de släpps på marknaden för försäljning.

På ATV Huset ser vi fyrhjulingar och UTV som mycket mer än en rolig nöjesmaskin för persontransport, i våra ögon kan dessa maskiner rätt utrustade vara mycket behjälpliga arbetsmaskiner med näst intill oändliga användningsområden.

När det kommer till hydraulik finns det framförallt två olika system idag, ett hydrauliskt aggregat som driver upp till 2 dubbelverkande hydraulcylindrar eller elhydrauliska cylindrar där hydraulmotorn är inbyggd i cylindern.

Fördelarna med hydraulik är många, ofta får du en högre lyftkapacitet, möjlighet att applicera tryck med en plog tex, mer följsam manövrering och ett näst intil outslitligt system som är mycket pålitligt.
Hydraulaggregat & Tillbehör
Ett hydraulaggregat ger dig som användare många valmöjligheter för olika tillämpningar, hydraulaggregatet kan monteras på nästan alla förekommande ATV & UTV modeller och ger dig möjlighet att ansluta 2st dubbelverkande hydraulcylindrar för olika användningsområden.

Aggregatet monteras oftast på lastracket på en ATV, på en UTV kan man välja mellan att montera aggregatet på en basplatta i fronten, på flaket bak eller annat lämpligt ställe.

I lådan som hydraulaggregatet kommer i är hydraulmotor och oljetank monterad, du ansluter endast aggregatet till 12V och kan sedan börja använda det. Styrningen sköts via en trådlös fjärkontroll som kan monteras vid förarplatsen eller annan lämplig plats vid behov.

Hydraulaggregatet i vårt sortiment använder 1/4" (kvarttum) snabbkopplingar.

Det elhydrauliska aggregatet är för dig som har behov av fler användningsområden och redskap.
Hydraulisk skopa
Elhydraulisk cylinder
Den elhydrauliska cylindern (Även kallat MMP - Mini Motion Pakage) är en hydraulcylinder med inbyggd elhydraulisk motor, du ansluter helt enkelt cylinderns +/- till 12V, lämpligtvis via ett relä av samma typ som används till en ATV vinsch eller vår anpassade anslutningssats och fäster cylindern på den applikation du har tänkt använda den på, enklare kan det inte bli.

I vårt sortiment har vi styrsystem för en eller två cylindrar.

Den elhydrauliska cylindern passar dig som har behov av bättre manövrering av ett mindre antal funktioner och enkelt vill kunna koppla till och från redskapet.
Elhydraulisk cylinder plog
Den elhydrauliska cylindern fungerar även utmärkt monterad för enkel kontroll och justering av jordbruksredskap.
Elhydraulisk cylinder
Applikationer hydraulik
Ploglyftsadapter
Lyfta / Applicera Tryck och Vinkla Plogblad
• Hydraulaggregat & Cylindrar
• Elhydraulisk Cylinder

Lämpliga applikationer:
• IB (Iron Baltic) Front & Centermonterade Plogblad - Raka eller Koniska
Hydraulik Plog
Lyfta / Applicera Tryck på Sopborste
• Hydraulaggregat & Cylindrar
• Elhydraulisk Cylinder

Lämpliga applikationer:
• IB (Iron Baltic) Front & Centermonterade Borstar
Hydraulik Sopborste
Styra V-Plog Vingar individuellt
• Hydraulaggregat & Cylindrar

Lämpliga applikationer:
• IB (Iron Baltic) Front & Centermonterade Vikplogar
Hydraulik Vikplog
Lyfta / Tömma Skopa
• Hydraulaggregat & Cylindrar

Lämpliga applikationer:
• IB (Iron Baltic) Frontmonterad Skopa 128cm (ATV), 150cm (UTV)
Hydraulik Skopa